Opstelling Excelsior’31 3:
Ruud Hofhuis (k), Niek Bakker, Arjan Schooten, Gerwin Immink, Simon Baysoy, Simon Kool (Jonathan Acis 66e min), Stephen Jansen, Anton Acis (Marc Seppenwoolde 46e min), Laurens Harbers, Robert Harbers, Frank Averesch (Jeroen Tuute 46e min)

Verslag door
Marc Seppenwoolde

Zaterdag 27 april stond voor Excelsior’31 3 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Na de overwinning van vorige week op SVVN 2 wisten we dat we zeer goede zaken konden doen om de nacompetitie te ontlopen als we zouden winnen van de Hulzense Boys 2. Bij winst zouden we hen passeren op de ranglijst en daardoor dus ook de nacompetitie positie kunnen verlaten.

We begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg wat resulteerde in een paar mogelijkheden voor Hulzen. Daarna kwamen wij er ook een paar keer uit, maar dit resulteerde niet in gevaarlijke momenten. In de 10e minuut kregen we een vrije trap op ongeveer 25 meter. Simon Baysoy krulde de bal mooi in de 16 meter waar deze goed werd binnengewerkt door onze spits Robert Harbers.

Een paar minuten later kregen we ook nog een kansje, maar deze bleef helaas onbenut. In de 20e minuut kreeg Hulzen een cornerbal. Deze werd verkeerd ingeschat door onze keeper Ruud die hem losliet. Hulzen kon simpel intikken, 1-1. In het vervolg van de 1e helft creëerden we zelf geen grote kansen meer. Hulzen was fel en zat er kort op. Dit resulteerde in een paar mogelijkheden waar onze verdediging er soms ongelukkig uit zag. Hierdoor moesten we gaan rusten met een 3-1 achterstand.

Na rust was de wil om te winnen zichtbaar bij ons. We hebben alles gegeven om nog terug te komen in de wedstrijd. Dit resulteerde in een paar goede kansen. Deze bleven helaas onbenut. Robert kwam nog een keer alleen voor de keeper, maar de bal stuiterde teveel om deze goed te controleren en af te werken. Ook werd er een bal net over geschoten. In de 66e minuut kwam Hulzen uit een counter nog een keer op. De aanvaller van Hulzen werd niet goed verdedigd waardoor hij de bal diagonaal binnen kon schuiven.

De laatste 20 minuten was het 1 richting verkeer wat resulteerde in meerdere corners en vrije trappen voor ons. Deze bleven helaas allemaal onbenut, waardoor de 4-1 nederlaag niet meer te redden was.
Het begint nu allemaal wel erg penibel te worden onderin de stand van de ranglijst.

We moeten de resterende 2 wedstrijden beide winnen om nacompetitie te voorkomen en ervoor te zorgen dat we ook volgend jaar mogen uitkomen in de 1e klasse. Volgende week wacht de 1e wedstrijd thuis om kwart voor 3 tegen Go-ahead Kampen 2. Deze moet gewonnen worden!!