Agassi Daneljan schiet zaalvoetballers Excelsior’31 naar koppositie

Foto bij Agassi Daneljan schiet zaalvoetballers Excelsior’31 naar koppositie

Samenvatting SV Nieuwleusen 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben maandagavond de uitwedstrijd tegen SV Nieuwleusen met 5-9 gewonnen. Na een ruststand van 2-6 werd het na de rust nog even spannend toen het 5-7 werd, maar het was Nathan Oraile die aan alle illusies een eind maakte. Door deze overwinning gaat Excelsior’31 fier aan kop in de Hoofdklasse F. Trainer John Baas was door ziekte verhinderd en werd uitstekend vervangen door Alidus ter Harmsel, normaal gesproken teammanager.

Grote man deze wedstrijd was Agassi Daneljan. Soms verguisd en soms vergeleken met Ronaldo. Hij  heeft mede door blessures de laatste seizoenen niet altijd gebracht wat het publiek van hem hoopte. Maar sinds dit jaar scoort hij elke wedstrijd. Afgelopen vrijdag tegen Jong Eagles scoorde hij al twee prachtige doelpunten en gisteren was het maar liefst vijf keer raak, waaronder een hattrick binnen vijf minuten. Van alle goals droop de klasse af.

Uit bij deze promovendus in Nieuwleusen leek het bij rust een makkelijke wedstrijd te worden. Na de rust werd het echter toch nog even lastig, toen het 5-7 werd. Scoort SV Nieuwleusen op dat moment de 6-7, dan wordt het nog tricky in de slotfase. Gelukkig was het Nathan Oraile die de 5-8 op het bord zette. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Volgende week donderdag 26 september staat er een ware topper op het programma. Om 20.00 uur komt dan medekoploper ESA uit Arnhem op bezoek in sporthal de Reggehal in Rijssen, een garantie voor spektakel. Toegang is gratis.

Doelpunten Excelsior’31: Agassi Daneljan 5x, Maarten Postma, Nathan Oraile, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen.

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Agassi Daneljan, Gilano Samangoen, Nathan Oraile, Maarten Postma en Tom kamphuis.

Coach: Alidus ter Harmsel