Zaalvoetballers Excelsior’31 2 onderuit in ‘eigen huis’

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 onderuit in ‘eigen huis’

Samenvatting Excelsior'31 2 - FC Eibergen 1, met dank aan Marc Velthuis

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft afgelopen donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Eibergen, na een ruststand van 1-3, met 3-4 verloren. Voor het team van coach Ichtus Rahanra betekende dit het eerste puntenverlies in een thuiswedstrijd van dit seizoen.

Waar Excelsior’31 doorgans op loopvermogen, snelle combinaties en op de counter mooi voetbal speelt en effectief in de afronding is, was hier deze avond helaas nauwelijks iets van terug te zien. Na ongeveer zes minuten te hebben gespeeld, keek Excelsior’31 al tegen een 0-3 achterstand aan, tegen een zeer effectief FC Eibergen.

Hoewel uiteraard iedereen zijn best doet, ontbrak deze avond voornamelijk de scherpte bij Excelsior’31, waardoor er veel mis ging, wat al begon bij de passing en balaannames. Door een ietwat gelukkig doelpunt kwam Excelsior’31 kort voor rust terug tot 1-3. Hierna had Excelsior’31 nog tot tweemaal toe de mogelijkheid om de marge voor rust verder te verkleinen, maar helaas.

Na rust was het voornamelijk één richting verkeer. FC Eibergen, al dan niet noodgedwongen, in de verdediging; Excelsior’31 in balbezit op de helft van de tegenstander. Excelsior’31 kwam er voetballend niet echt door. Eenmaal voor doel, dan was het wel het aluminium of de keeper van FC Eibergen die in de wegstond.

Tien minuten voor tijd was daar dan uiteindelijk de aansluitingstreffer (2-3) van Henk Lankamp. Helaas kon Excelsior’31 daar niet heel lang van profiteren, dat de 2-4 vervolgens heel eenvoudig weg gaf. De wedstrijd leek gespeeld, maar niemand minder dan Henk Lankamp zorgde met nog vier minuten te spelen voor de 3-4.

Excelsior’31 zette nog één keer aan en ging op jacht naar een verdiend gelijkspel. Helaas ontbrak ook in de slotfase het geluk aan Excelsior’31 zijde, want o.a. de paal voorkwam voor de zoveelste keer een doelpunt. Het bleef hier bij, waardoor er uiteindelijk een 3-4 stand op het scorebord stond.

Excelsior’31 moet nu een pas op de plaats maken. Hoewel het jonge team nu overigens op een meer dan verdienstelijke derde plaats staat in de Hoofdklasse G, is de achterstand op nummer twee (WSV) nu drie verliespunten en op de nummer één (Gonemo/Redox) nu negen verliespunten.

Aankomende week is het team vrij. De week daarop speelt het op woensdag 29 januari om 20.30 uur een uitwedstrijd tegen nummer twee WSV.

Doelpunten Excelsior’31 2: Henk Lankamp (2x), Eigen doelpunt

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Geert Slagman en Niek Haase