Zaalvoetballers Excelsior’31 2 onderuit tegen kampioen Gonemo/Redox

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 onderuit tegen kampioen Gonemo/Redox

Samenvatting Excelsior'31 2 - Gonemo/Redox 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Gonemo/Redox uit Winterswijk, na een 2-0 voorsprong bij rust, met 2-5 verloren. Ondanks deze nederlaag blijft het reserve team van Excelsior’31 op een keurige derde plaats staan in de Hoofdklasse G.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd begon Excelsior’31 deze avond goed aan de wedstrijd. Kampioen Gonemo/Redox had in de eerste helft weinig in te brengen. Hoewel zij wel meer balbezit hadden, stond Excelsior’31 compact te verdedigen en kwam Gonemo/Redox er niet doorheen. Door doelpunten van Tom Kamphuis  -nadat hij met een mooie actie de keeper het ‘bos’ in stuurde- en een kopbal van Niek Haase werd er met een verdiende 2-0 voorsprong gerust.

De tweede helft was nog geen minuut bezig en de 2-1 lag in het netje. Hierna creëerde Excelsior’31 twee grote mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar helaas liet het dat na. Even later kreeg het de gelijkmaker om de oren, 2-2. De concentratie zakte vervolgens bij Excelsior’31 verder weg, al is het natuurlijk lastig voetballen tegen Gonemo/Redox dat over veel individuele klasse beschikt. Tien minuten voor tijd verkeek, de verder uitstekend keepende, Marien Baan zich op een vrije trap en moest voor de derde maal vissen. De laatste twee doelpunten die het tegen kreeg waren voor de statistieken, waardoor er een 2-5 eindstand op het scorebord stond.

Volgende week vrijdag staat er de uitwedstrijd tegen nummer vier Brasil’77 op het programma. Aangezien deze tegenstander deze week ook verloor, blijft Excelsior’31 drie punten voorsprong houden met één wedstrijd minder gespeeld. De derde plaats mag Excelsior’31 met nog twee wedstrijden te spelen, door een beter doelsaldo, eigenlijk niet meer weggeven.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis, Niek Haase

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Henk Lankamp, Niek Haase, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Geert Slagman