Excelsior'31 A1 ronde verder in de districtsbeker

Foto bij Excelsior'31 A1 ronde verder in de districtsbeker

Excelsior 31 A1 heeft de laatste 16 van het beker toernooi bereikt. In de 1e knock-out ronde werd er gewonnen van Rohda Raalte A1. In de 30e minuut scoorde Mark Breukink op fantastische wijze de 1-0, wat tevens de uitslag was.

Excelsior 31 en Rohda Raalte maakte er samen een ware beker wedstrijd van. Van begin af aan werden er direct veel duels uit gevochten, wat resulteerde in een gele kaart aan Rohda kant door op ongepaste wijze door te gaan op doelman Mart Nieuwenhuis.

Excelsior 31 A1 was in de begin fase de boven liggende partij zonder tot echte kansen te komen. De eerste schoten op het doel van Rohda werden pas na een kwartier genoteerd door Mark Breukink en Mohammed Kabrume. Rohda Raalte was in de begin fase gevaarlijk via hun snelle rechtsbuiten die tot twee maal toe goed werd weg gestuurd vanaf het middenveld. Zijn eerste voorzet was goed, echter was de afwerking matig waardoor het 0-0 bleef.

Na een half uur spelen was het Excelsior 31 A1 wat op voorsprong kwam. Mark Breukink creëerde op goede wijze ruimte in zijn rug, waarna Daan zijn traptechniek etaleerde en de bal in de diepte gaf. De aanname van Mark was goed en met een wippertje wist hij de doelman van Rohda te passeren, 1-0. Dit was tevens de rust stand.

In de rust werd er gewisseld aan Excelsior zijde, Daan Ligtenberg verliet het veld en zijn vervanger was Stijn Beverdam.
Wederom kwam Rohda strijdlustig uit de kleedkamer, en speelde het op het randje. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Rohda drukte meer op het doel van Mart Nieuwenhuis, maar echte kansen leverde dit niet op.

Excelsior kon in tegenstelling van de eerste helft geen druk meer op de verdediging van Rohda houden en kreeg zodoende ook minder kansen. Mohammed wist na een goede actie nog een schot te plaatsen echter zat hier geen kracht achter.
In de counter lagen er nog enkele mogelijkheden, dit kwam doordat Rohda achterin 1:1 ging spelen, echter wisten we hier niet goed mee om te gaan.

De wedstrijd bleef uiteindelijk spannend tot het laatste eind. Maar in gevaar kwamen de rood hemden niet meer, waardoor de goal van Mark beslissend was in deze bekerwedstrijd. Excelsior'31 A1 gaat door naar de laatste 16, een mooie prestatie.

Volgende week spelen we opnieuw thuis, dan komt koploper FC Emmen A1 op bezoek op de Koerbelt.