Excelsior'31 2 keert met kater terug uit Aalten

Foto bij Excelsior'31 2 keert met kater terug uit Aalten

Opstelling Excelsior'31 2:
Erik Baan (k), Nick Haase (45. Kevin Jansen), Gertjan Schultink, Danny Schoenmaker, Roberto Cioineaga, Manuel Isa, Mats Knol (70. Ronald Brinkman), Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven, Ties ten Barge, Frank Averesch

Excelsior'31 2 moest met een gehavende selectie richting Aalten. Allereerst een keepersprobleem bij de selectie van Excelsior'31. Door de blessures van Arjan Kok en René Kamphuis was er geen selectiekeeper beschikbaar voor het 2e elftal. Gelukkig werd de 41-jarige Erik Baan bereid gevonden plaats onder de lat in te nemen, hij deed dit overigens zeer verdienstelijk. Daarnaast ging Marco ten Bolscher, die vorige week nog 3x scoorde, met het 1e elftal mee naar Staphorst.

Zaterdagochtend kwamen daar nog twee zieken bij. Rob ten Hove kon niet spelen en Simon Baysoy moest de zieke Dylan Vosskuhler vervangen bij het 1e elftal. Samen met het 4e elftal, die ook in Aalten moesten spelen, werd om 12.15 in de bus gestapt richting de Achterhoek. Om half 3 werd er afgetrapt op de matige grasmat op het hoofdveld van AZSV.

AZSV 2 begon sterk en liet Excelsior'31 2 niet in het spel komen. Excelsior'31 werd terug gedrongen op eigen helft en al vrij snel lag de 1-0 in het doel. Een prachtige volley ging via de binnenkant van de paal binnen. Gelijk daarna pakte Erik Baan een hard afstandschot van de rechtsback van AZSV. Even later moest Erik Baan wederom handelend optreden en deed dit uitstekend.

Na de eerste 20 minuten kwam Excelsior'31 iets beter in de wedstrijd. En golfde het spel wat op en neer. In de 30e minuut een goede kans voor Frank Averesch, op aangeven van Ties ten Barge, maar de keeper van AZSV stopt de bal. Vlak voor rust krijgen beide ploegen nog een goede kans, maar het blijft 1-0. Een terechte ruststand.

In de 2e helft had Excelsior'31 2 de zaken beter op orde. Het spel speelde zich nu hoofdzakelijk af op de helft van AZSV. Hele grote kansen werden er niet gecreëerd. Maar keeper Erik Baan had het een stuk rustiger. In de 58e minuut leek Frank Averesch de te gaan scoren, maar hij kapte de bal terug, waar schieten wellicht een betere keuze was geweest. In de 65e minuut viel de 1-1.

Een mooie pass van Ties ten Barge op Jelte van der Berg, zorgde ervoor dat Jelte alleen voor de doelman van AZSV kwam te staan, Frank Avresch liep mee en bleef keurig achter de bal, Jelte gaf de bal aan Frank, die de bal binnen tikte. Een glaszuivere doelpunt, maar de scheidsrechter keurde hem af voor buitenspel.

Een minuut later komt AZSV aan de rechterkant door en de voorzet ging zeer ongelukkig via Gert-Jan Schultink in het eigen doel. Geen 1-1, maar 2-0. Enkele minuten later werd het ook nog 3-0. De bal werd vanaf rand strafschopgebied binnengeschoten, waarbij de spits van AZSV keeper Erik Baan leek te hinderen in buitenspelpositie, het vlagsignaal werd genegeerd door de scheidsrechter. Protesten van Rijssense kant brachten hier geen verandering in.

Sterker nog, Yorick Calkhoven kreeg de rode kaart gepresenteerd, na het beledigen van de scheidsrechter. Een domme actie, waar een schorsing van enkele wedstrijden op zal volgen. In de laatste 10 minuten liep Excelsior'31 2, door het slordige uitspelen van de kansen door AZSV, niet tegen een nog ruimere nederlaag aan.

Waar we vorige week het geluk op de beslissende momenten mee hadden, zat zaterdag alles tegen.

Volgende week spelen we om 11.30 uur, thuis tegen DETO 2.