Excelsior’31 3 weet twee overwinningen geen vervolg te geven

Foto bij Excelsior’31 3 weet twee overwinningen geen vervolg te geven

WVF 2 – Excelsior ’31 3 3-1 (1-1)

Na twee opeenvolgende overwinningen tegen SC Lutten en AVW ’66 reisden we zaterdag vol goede moed af naar Zwolle, om het daar op te nemen tegen WVF. Een overwinning zou aanhaken bij de middenmoot betekenen. Een nederlaag zou inhouden dat we toch weer in de onderste regionen terecht zouden komen. We gingen op jacht naar de derde overwinning op rij met de volgende elf basisspelers.

Opstelling Excelsior ’31 3:
Rene Kamphuis (k), Mark Seppenwoolde, Simon Kool, Arjan Schooten, Jacco Vis, Gerwin Immink, Sjors van Gerrisheim (Niek Bakker), Jord Jansen, Laurens Harbers, Dick Jan Goorman (Jeroen Dangremond), Ronald Brinkman

We begonnen flitsend aan de wedstrijd. Al na twee minuten wisten we het net te vinden. Na balwinst op het middenveld kwam de bal bij Sjors van Gerrisheim terecht. Sjors zag meteen het gat achter de laatste lijn van WVF en zag Laurens in volle vaart vertrekken. Met een fraaie pass stak hij de bal binnendoor bij de linksback van WVF. Laurens controleerde de bal knap ging in volle ren op de keeper af en schoot de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek. Zo simpel kan voetbal soms zijn verzuchtte de scheidsrechter bewonderend tegen een aantal verdedigers van Excelsior.

Helaas wisten we de gevleugelde start niet door te trekken. WVF was voortdurend aan de bal en wij hadden zelf bij balwinst erg veel moeite om in balbezit te blijven. Verdedigend stonden we wel erg goed. WVF speelde in een 4-4-2 systeem maar dit wisten we makkelijk op te vangen door Jacco Vis en Simon Kool vast te zetten op hun aanvallers, Mark Seppenwoolde bij balbezit van WVF door te laten schuiven naar het middenveld en Arjan Schooten speelde in een vrije rol om alle gaatje dicht te lopen.

Zoals gezegd hadden we moeite de bal in de ploeg te houden en voor rust wisten we eigenlijk nog maar één keer gevaarlijk te worden. Laurens werd vrijgespeeld op de linkerpunt van het penalty gebied maar zijn schot mistte doel. Ondanks dat WVF de bal had wisten zij niet echt gevaarlijk te worden tot in de 41e minuut balverlies aan onze zijde genadeloos werd afgestraft. Onze opbouw liep stuk rond de middenlijn en met een snelle lange bal werd meteen hun spit gezocht.

Deze ontsnapte in de eerste helft één keer aan de aandacht van de verdediging en meteen was het raak. Hij controleerde de bal knap in de loop en schoof de bal onder de kansloze Rene door. Een zware klap zo vlak voor rust. Dit was ook terug te zien aan ons spel. Even stond de organisatie niet meer zo goed als in de veertig minuten daarvoor en het was aan Rene Kamphuis met een aantal goede reddingen te danken dat we niet met een achterstand de rust in gingen.

Het begin van de tweede helft zag er grotendeels het zelfde uit als de eerste helft. WVF was in balbezit en wij werden achteruit gedrongen. We hadden onze organisatie echter hervonden en wisten wederom vrij makkelijk overeind te blijven. Tot in de 61e minuut op het middenveld wederom onnodig balverlies werd geleden. Onze verdedigers stonden nog breed uit elkaar en WVF zorgde met een messcherpe counter voor de 2-1.

Na deze nieuwe tegenslag gingen we met vereende krachten op zoek naar de gelijkmaker maar het mocht niet baten. Doordat we driftig op zoek gingen naar een doelpunt lieten we achterin wat meer ruimte vallen. In de 86e minuut wist WVF hier gebruik van te maken en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Ondanks de vliegende start moeten we zo eerlijk zijn om te zeggen dat er vandaag helaas niet meer in zat. Het vizier moet nu meteen weer op de uiterst belangrijke wedstrijd van komende zaterdag tegen Go Ahead Kampen.

Een onvervalst zes punten duel als afsluiting van de eerste seizoenshelft!!