Wat in de voorgaande twee duels niet gelukt was, moest afgelopen zaterdag maar eens gaan gebeuren, namelijk winnen. Er stond een thuisduel op het  programma tegen het derde van SVI uit Zwolle. Door nog een schorsing en een aantal blessures werd er om half drie afgetrapt met de volgende jongens:

Opstelling:
René Kamphuis; Marc Seppenwoolde, Simon Kool, Gerwin Immink, Joey Gerritsen Mulkes (Nick Haase); Niek Bakker, Matthijs Boerman, Patrick Smelt; Jeroen Dangremond, Robert Harbers en Dick-Jan Goorman.

Op de bank zaten Nick Haase en Theun Brandriet.

De wedstrijd begon eigenlijk niet veel anders dan de voorgaande twee wedstrijden. We begonnen met veel druk en goed veldspel. De afspraken die we vooraf gemaakt hadden kwamen we goed na. We merkten al gauw dat we voetballend de betere partij waren. Een aantal keren kwamen we gevaarlijk voor de goal van de tegenstander, maar deze kansen werden niet verzilverd. Waar het misschien al wel een nulletje of 2 had moeten staan voor ons, lukte het ons niet om tot scoren te komen.

Zo gingen we de kleedkamers in met een 0-0 stand.

Na rust stond men nog maar net op het veld, of de bal lag al in het net van SVI. Bij de aftrap zochten we direct naar voren, met Matthijs die Jeroen met een sublieme bal net buiten de zestien weet te bereiken. Jeroen wist op zijn beurt Niek te vinden, die de bal met een puntertje in het doel van de blauwhemden kreeg. Een aftrap uit het boekje. We kwamen eindelijk eens wél als eerste op voorsprong.

Na deze goal gingen we eigenlijk op dezelfde voet verder; we wilden de voorsprong graag uitbreiden. Een aantal mogelijkheden verder was het dan in de 53e minuut weer raak. De bal lag, na een balletje van Patrick, ineens panklaar voor de voeten van Robert Harbers, die van dichtbij de bal achter de keeper van SVI werkte: 2-0! Een comfortabele zege leek in de maak.

Echter kwam SVI nog enigzins terug in de wedstrijd doordat de inmiddels ingevallen Nick Haase een penalty veroorzaakte. Hij werkte een speler van de tegenstander binnen het strafschopgebied naar de grond, die éigenlijk al niet meer in scoringspositie verkeerde. Met dit buitenkansje wisten de Zwollenaren wel raad en zo stond het dus 11 minuten na de 2-0 in de 64e minuut 2-1.

Matthijs kreeg kort daarop de mogelijkheid om de 3-1 te maken, maar wist een bal van de zijkant niet in het doel te krijgen, hij kreeg een bal van de zijkant ongelukkig op zijn knie, die daarop van dichtbij over de goal ging

11 minuten na de 2-1 viel de beslissing dan toch. In de 75e minuut stoomde Marc aan de rechterkant naar voren, die besloot een vroege voorzet te geven. Gelegenheidsspits Robert werd op zijn wenken bediend en verlengde de bal met zijn hoofd in de verre hoek, hij maakte zijn tweede doelpunt. De 3-1 was een feit.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd deed SVI nog wel wat terug. Gerwin kwam nogal onbehouwen in op de tegenstander. Geraakt of niet, de tegenstander ging naar de grond en dit deed de scheidsrechter besluiten de bal voor de tweede maal op de stip te leggen. Ook deze penalty werd benut. Zo maakten we het onszelf niet voor de eerste keer dit seizoen weer eens onnodig lastig.

Maar het enige wat telde zaterdag was de overwinning en die stond; 3-2. Zaterdag spelen we in Zwolle tegen Zwolsche Boys 2. We hopen de wedstrijd van zaterdag een vervolg te kunnen geven en opnieuw de volle buit te pakken.