Zaalvoetballers Excelsior’31 verrassen met winst op TZR Fermonia Boys

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verrassen met winst op TZR Fermonia Boys

Doelpunten Excelsior'31 - TZR Fermonia Boys 1, met dank aan Jan Nijkamp

In Sporthal de Reggehal wisten de zaalvoetballers van Excelsior’31 vrijdagavond voor een kleine stunt te zorgen. Als rode lantaarn in de eerste divisie won het verdiend van nummer vier TZR Fermonia Boys. Na een ruststand van 4-1, stapte het uiteindelijk met een 9-5 overwinning van het veld.

Bij afwezigheid van hoofdcoach Ichtus Rahanra, nam assistent-coach Alidus ter Harmsel deze avond de honneurs waar. Het team werd voorafgaand van de wedstrijd ook verrast door de speech van Ryan Eertink. In de kleedkamer had hij het over het verwachte scoreverloop en hij bleek het aardig bij het rechte eind te hebben.

Waar Excelsior’31 in voorgaande wedstrijden al snel op achterstand kwam en de kansen niet wist te benutten, was het deze avond totaal anders. In de beginfase van de wedstrijd hadden de bezoekers niets in te brengen, op een paar individuele acties vanaf de rechterkant na. Maarten Postma liet deze avond weer eens zien tot waar hij toe in staat is, samen met de ontketende John Lubbers. Beide spelers zorgden na vier minuten spelen al voor een 2-0 voorsprong. Beide spelers scoorden voor rust nog éénmaal, waardoor Excelsior’31 met een 4-1 voorsprong ging rusten, want de bezoekers wisten het net ook nog te vinden voor rust.

Hoewel een voorsprong van drie doelpunten in het zaalvoetbal niet heel veel zegt, werd direct na rust bij TZR Fermonia Boys de ‘vliegende keep’ ingezet. Het spel zou zich hierdoor voornamelijk op de helft van Excelsior’31 af spelen. Excelsior’31 ging hier goed mee om, maar moest uiteindelijk wel een tegentreffer incasseren. Excelsior’31 wist dat het bij balverlies van de tegenstander ook zelf kansen zou gaan krijgen. John Lubbers onderschepte in de eigen cirkel een bal met zijn borst en schoot vanaf eigen helft mooi binnen: 5-2.

Het werd toch nog ongemeen spannend in Sporthal de Reggehal, want de gasten uit Roermond kwamen in een tijdsbestek van drie minuten terug tot 5-4. In de tussentijd stond Excelsior’31 ook al op zes overtredingen, waardoor de bezoekers mochten aanleggen vanaf tien meter; Willard Baan pareerde deze. Zes minuten voor tijd mochten de Rijssenaren ook aanleggen vanaf tien meter. Waar John Lubbers in de eerste helft nog faalde, schoot hij nu onberispelijk raak. Dit deed hij even later weer, dit keer uit een counter. Deze 7-4 stand gaf de Rijssenaren wat meer lucht en met drie minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld, maar TZR Fermonia Boys wist even later de marge te verkleinen naar twee.

Hoewel de bezoekers een aantal ervaren krachten in de gelederen hebben, maakte het toch regelmatig onnodige overtredingen. Vlak na de 7-5 mocht John Lubbers wederom aanleggen vanaf tien meter. Met zijn zesde treffer van de avond was de 8-5 een feit. Het slotakkoord was voor Sander Kwintenberg. Twee seconde voor tijd gunde uitblinker John Lubbers de tien meter trap aan Sander Kwintenberg. Hoewel hij deze miste, was de rebound wel raak. Dit betekende een 9-5 eindstand.

Een uitstekende teamprestatie, waarbij Excelsior’31 direct twee plaatsen stijgt op de ranglijst. De verschillen onderin blijven klein en Excelsior’31 mag volgende week toezien hoe de concurrenten om lijfsbehoud het er af gaan brengen in een voor Excelsior’31 vrije week. De week daarop (vrijdag 27 november) staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kawin op het programma.

Doelpunten Excelsior’31: John Lubbers (6x), Maarten Postma (2x) en Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, John Lubbers, Maarten Postma, Henk Lankamp, Ruben Oraile en Sander Kwintenberg
Coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel