Excelsior'31 2 sluit 1e seizoenshelft af met remise

Foto bij Excelsior'31 2 sluit 1e seizoenshelft af met remise

Excelsior'31 2 - SVZW 2 (rust- en eindstand) 0-0

Verslag door coach Excelsior'31 2 coach Tim Berns
Het einde van de eerste seizoenshelft moest worden afgesloten met een overwinning tegen SVZW. Beide ploegen konden een overwinning goed gebruiken. Niet alleen voor de ranglijst maar zeker ook voor het moraal.

De 0-0 eindstand was daarom voor Excelsior'31 een bittere pil. Een bittere pil omdat we voldoende kansen hebben gehad om de wedstrijd om te zetten in winst. In de eerste helft werd er, op de eerste 10 minuten na, prima voetbal gespeeld en organisatorisch had Excelsior'31 de wedstrijd volledig onder controle. Effectief voetbal werd afgewisseld met mooie aanvallen.

Het omzetten van kansen naar doelpunten blijkt de gehele eerste seizoenshelft een lastige klus te zijn voor Excelsior'31. Zo ook in de wedstrijd tegen SVZW. Zeker in de eerste helft had er een 2-0 voorsprong op het bord moeten staan bij rust. Het moeilijk tot scoren komen maakt het voetballen al lastig maar wanneer de keeper van de tegenpartij ook erg goed speelt dan wordt het helemaal moeilijk. Op een geweldig schot van Stephen Jansen reageert de keeper van SVZW met een katachtige reflex en tikt de bal nog net uit het doel.

Ondanks een tweede helft die onrustiger was en in de laatste 20 minuten zeer opportunistisch van beide kanten zou een overwinning verdient zijn voor Excelsior'31 2. Zoals vaker dit seizoen weten we de wedstrijd niet om te zetten in een overwinning. We zijn vaak dicht bij een overwinning geweest maar gaven deze even vaak knullig uit handen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat er na de winterstop meer wedstrijden gewonnen gaan worden en dat het spel steeds beter zal gaan worden.