Foto bij Excelsior'31 2 deelt de punten met koploper DVS'33 2

Excelsior’31 2 – DVS’33 2 3-3
(verslag door Matthijs Boerman)
Opstelling Excelsior’31: Wilco Nieuwenhuis (k), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, Nick Haase, Simon Baysoy, Danny Schoenmaker (Matthijs Boerman), Denian Twellaar (Naut Dirksen), Marco Hopman, Jorrick Calkhoven (Matthijs Seppenwoolde), Frank Averesch, Marco ten Bolscher.

Zaterdag stond de thuiswedstrijd  tegen koploper DVS’33 2 op het programma. Na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen CSV Apeldoorn moesten we punten gaan pakken om aansluiting te houden met de middenmoot.

In de eerste fase van de wedstrijd kwam DVS’33 niet aan voetballen toe. De normaal gesproken zeer gevaarlijke voorhoede kon nauwelijks bereikt worden doordat we de organisatie goed hadden staan. In deze fase van de wedstrijd werden we sterker en dat leidde in de 16e minuut tot de 1-0. Na een goede crosspass van Marco Hopman kwam Marco ten Bolscher oog in oog te staan met de keeper van DVS’33 hij faalde niet: 1-0.

Na de 1-0 was DVS’33 de kluts even kwijt. Excelsior’31 profiteerde daarvan door in de 19e minuut de 2-0 te maken. Een verdediger van DVS’33 schatte een voorzet van Marco Hopman verkeerd in waardoor de bal pardoes voor de voeten van Frank Averesch kwam. Hij schoot de bal beheerst in de hoek: 2-0.

Na de 2-0 werd DVS’33 sterker. De aansluitingstreffer hing in de lucht. In de 24e minuut viel deze dan ook. Een voorzet werd goed binnengekopt: 2-1. DVS’33 rook bloed en ging door. Dit resulteerde in de 32e minuut tot de 2-2. De spits van DVS’33 legde de bal breed waardoor de opgekomen back de bal beheerst in de verre hoek plaatste. Nog geen 2 minuten later lag de bal alweer in het net: 2-3. Dit was tevens de ruststand.

Excelsior’31 kwam sterk uit de kleedkamer. Na 22 seconden was de stand weer 3-3.  Een voorzet van Denian Twellaar werd gemist door Frank Averesch maar de verdediger van DVS’33 tikte de bal ongelukkig in eigen doel. Na de 3-3 ging het spel op en neer zonder dat er echt grote kansen waren voor 1 van beide ploegen. We kwamen er af en toe gevaarlijk uit via de counter maar de eindpass was net niet goed genoeg.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg DVS’33 nog 2 grote kansen maar deze werden ruim over geschoten. Eindstand 3-3.

3-3 tegen de koploper is een uitstekend resultaat. Gezien het spelbeeld is een gelijkspel de terechte uitslag.
Aanstaande zaterdag spelen we uit om 17:00 voor de beker tegen Rohda Raalte 2.