Zaalvoetballers Excelsior’31 doen zichzelf tekort in Rotterdam

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 doen zichzelf tekort in Rotterdam

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond in de eerste divisie een dure nederlaag geleden. In Rotterdam verloren de Rijssenaren het degradatieduel met 6-3 van RS. Degradatie komt hiermee steeds dichterbij, maar er is nog een sprankje hoop. De andere concurrenten, Jogadores CF/Cagemax en ZVVM/Campus, wisten deze speelronde ook geen punten te pakken.

In een matige eerste helft, waarin beide teams afwachtend speelden, was het RS dat op een 1-0 voorsprong kwam. In plaats van kort op de man te verdedigen, was de achterhoede van Excelsior’31 aan het slapen en greep het maar half in. RS profiteerde dankbaar. Hierna waren de gastheren tot aan rust niet meer gevaarlijk. Excelsior’31 was daarentegen dicht bij de gelijkmaker. John Lubbers raakte zowel de lat als de paal, maar een doelpunt voor rust was Excelsior’31 niet gegund.

Ondanks de 1-0 achterstand hadden de spelers het geloof dat er deze avond absoluut wat te behalen viel in Rotterdam. In de tweede helft zette Excelsior’31 hoger druk en het regende dan ook kansen. Nadat John Lubbers oog in oog met de keeper naast schoot, was het Maarten Postma die de paal raakte. In de vierentwintigste minuut was het dan toch raak. Uit een counter schoot John Lubbers deze keer wel beheerst binnen: 1-1. Nog geen minuut later konden de Rijssenaren weer opnieuw beginnen. Een speler van RS slalomde door de verdediging en schoot vanaf de rand van de cirkel hoog in: 2-1. Tom Kamphuis kreeg hierna een kans om Excelsior’31 weer op gelijke hoogte te brengen. In plaats om de bal in het doel te rossen, probeerde hij het met een stiftje maar dat mislukte. Met de wet in het voetbal: Als je de kansen niet benut, doet de tegenstander het wel, werd de avond vervolgd. Hoewel de tegenstander nog niet eens hele kansen nodig had, was het deze avond uitermate effectief. Binnen een korttijdsbestek liep het uit naar 5-1.

John Lubbers werd in de laatste zes minuten van de wedstrijd als ‘vliegende keeper’ ingezet. Dit ging zo slecht nog niet. Excelsior’31 speelde geduldig rond, maar met vier doelpunten achterstand en met slechts zes minuten speeltijd, creëerde het te weinig kansen om het nog echt spannend te maken. Tweemaal werd Gilano Samangoen bij de tweede paal gevonden, waardoor Excelsior’31 terugkwam tot 5-3. De 6-3 van RS in de laatste minuut was er één voor de statistieken.

Waar Excelsior’31 vorige week tegen FC Eindhoven zich het kaas van het brood liet eten, was het verlies deze avond veel zuurder. Het speelde niet groots, maar dat deed de tegenstander ook niet. De kansenverhouding was ruim in het voordeel van Excelsior’31, maar de gastheren waren beduidend effectiever in de afronding. Geconcentreerd verdedigen is een kwaliteit, maar kansen benutten en afmaken ook. We laten in het midden of het pech is, of dat Excelsior’31 kwaliteit te kort komt voor dit niveau.

Aankomende vrijdag wacht in sporthal de Reggehal de clash met ZVVM/Campus. Mocht Excelsior’31 nog geloof hebben om rechtstreekse degradatie te ontlopen, zal het die wedstrijd sowieso moeten winnen. Met nog drie wedstrijden op het programma staat Excelsior’31 vier punten achter op de bezoekers van vrijdag, die overigens nog wel een wedstrijd tegoed hebben.

Doelpunten Excelsior’31: Gilano Samangoen (2x), John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, John Lubbers, Nathan Oraile, Henk Lankamp, Miguel Parera en Tom Kamphuis
Speler/coach: Ichtus Rahanra
Assitent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel