E3 kampioen na spektakelstuk tegen SVZW (5-4) (samenvatting geplaatst)

Foto bij E3 kampioen na spektakelstuk tegen SVZW (5-4) (samenvatting geplaatst)

E3 kampioen na spektakelstuk tegen SVZW (5-4) (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (interviews), José Nijhof (presentatie) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



Verslag Excelsior'31 E3 Facebookpagina:
Na de overwinning op Vroomshoopse boys is de knop omgezet om kampioen te worden. Gisteren was het dan zo ver. Bij een gelijkspel zouden wij kampioen zijn, maar als je ons kent leggen we na elke bijna gehaalde uitdaging de lat voor ons zelf weer hoger en wilden we nu ongeslagen kampioen worden en met 100 doelpunten de competitieronde afsluiten. Svzw stond gisteren als een na laatste tegenstander op het formulier. 

Vooraf zou je denken, dat moet lukken, maar we hadden ook goed de standen bijgehouden en wisten dus dat SVZW maar 19 doelpunten tegen had gekregen tot gisteren.
De spanning was erg duidelijk aanwezig bij ons. Dat mag natuurlijk ook wel want we konden KAMPIOEN worden. 
Er was zelf een speler bij die heeeeel veel uurtjes had gezien op de klok in de nacht van vrijdag op zaterdag en er waren er ook veel die heel vroeg wakker waren ( er waren ook veel pappa's en mamma's die heel zenuwachtig waren).

Onze trainers Jasper Veltkamp en Adrian Kwintenberg hadden ons tijdens de bespreking nog wel geprobeerd deze spanning weg te nemen maar dat was niet helemaal gelukt.
Hierdoor begonnen we op een vol met publiek gestroomd sportpark De Koerbelt een beetje rommelig aan de wedstrijd en kwamen we al snel op achterstand 0-1. We bleven wel vechten en dit resulteerde in een fantastisch doelpunt van Tijn 1-1. Kort erna werd Thom wegstuurt en hij maakte het volbloedig af 2-1. Even later bracht Thom de stand op 3-1. Hierna begonnen we weer een beetje slordig te voetballen en kort voor rust maakte SVZW 2 doelpunten en zo gingen we rusten met een 3-3 stand.

Na de rust begonnen we sterk, Reno ging aan de buitenkant zijn man voorbij en werd vastgehouden op een plek waarbij een overtreding een penal gegeven moet worden, dit deed de scheidsrechter dan ook. Thom was vol zelfvertrouwen en nam de bal. En schoot deze hard onder de keeper door. 4-3. Kort na deze voorsprong kwamen we weer door enkele foutjes op een gelijke stand doordat SVZW de 4-4 binnen schoot. Deze stand bleef lang op het scorebord staan tot Jasper zo'n 12 min voor tijd door middel van een mooie solo actie de bal uiteindelijk nog net het juiste tikje te geven in de lange hoek van het doel kreeg 5-4. Dit hielden we gelukkig wel vast en toen de scheidsrechter affloot barste in alle hevigheid het feest los.

Kalender icoon zondag 15 mei 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers