* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews), Bert Jansen (interview), Jarnik Busscher (camera op de grond), Jan Nijkamp (Multi-Video Rijssen, camera achter het doel) en Thijs Nieuwenhuis (camera hoog en montage)

5. Marco Hopman 0-1
66. Danny Schoenmaker 0-2
75. Frank Averesch 0-3

Verslag trainer/coach Tim Berns
In een voetbaljaar die een lange aanloop kende sluit het tweede elftal van Excelsior’31 het seizoen af met een prijs. De bekerfinale werd met 0-3 gewonnen van VVOG 2. Door deze winst pakte Excelsior’31 2 in twee weken hetzelfde aantal prijzen. Een week eerder werd de derde periode gewonnen, deze overwinning werd tevens ook geboekt op VVOG 2.

Na het winnen van de derde periode kon het vizier eindelijk volledig gericht worden op de bekerfinale. Na een goede trainingsweek klonk om 13.45 uur het startsignaal voor wat een spannende finale bleek te worden.
In de beginfase van de wedstrijd was het Excelsior’31 2 die de lakens uitdeelde. Het eerste gevaar kwam van de voet van Frank Averesch. Met een geweldige uithaal ziet hij de bal op de lat eindigen. VVOG 2 was gewaarschuwd. Kort daarop komt Excelsior’’31 2 er goed uit via een counter. Yorick Calkhoven krijgt de bal in de diepte gespeelt en speelt deze op het juiste moment af op Marco Hopman die de bal in de 6e minuut binnen schiet. De voorsprong wordt door zowel spelers als supporters gevierd.

De terechte voorsprong bleek niet het startsein voor een glorieuze partij van Excelsior’31 2 zijde. Na deze voorsprong liep de ploeg achteruit en kreeg VVOG 2 het betere van het spel. Met goede aanvallen creëerde VVOG 2 een aantal goede kansen. Kansen waarbij Excelsior’31 2 in zijn handen mocht knijpen dat er niet wordt gescoord door de ploeg uit Harderwijk. Na het vlammende begin van Excelsior’31 neemt VVOG volledig de regie over. De 0-1 ruststand en dus een voorsprong voor Excelsior’31 was te danken aan Wilco Nieuwenhuis en aan de zwakke afwerking van VVOG.

Na rust draaide de wedstrijd langzaam in het voordeel van Excelsior’31 2. Hoewel in de beginfase van de tweede helft VVOG 2 nog steeds de betere kansen kreeg. Ondanks dit gegeven komt Excelsior’31 2 meer en meer in de wedstrijd. Ook in de tweede helft was Wilco Nieuwenhuizen wederom een belangrijke factor voor Excelsior’31 2. Wanneer VVOG 2 een penalty toegekend krijgt red Wilco Nieuwenhuis Excelsior’31 2 door de inzet van VVOG 2 te keren. Een 0-1 voorsprong blijft staan, een stand die niet lang hetzelfde zou blijven. Kort na de gekeerde penalty scoort Danny Schoenmaker de 0-2. Een bevrijdende 0-2 voor het team uit Rijssen. Deze voorsprong was een mentale klap voor VVOG 2, een klap die nog erger werd door de 0-3 van Frank Averesch. Frank Averesch die met dit doelpunt een geweldige persoonlijk tweede seizoenshelft afsluit.

Vanaf dit moment is het duidelijk dat de bekerfinale gewonnen is. Een bekerwinst die een bijzonder seizoen afsluit.

Terugkijkend op dit seizoen kan ik als trainer/coach niet anders dan tevreden zijn. De moeilijke start heeft mede bijgedragen aan dit einde. Soms is verliezen meer waard dan een wedstrijd winnen. Je leert immers ook van een verlies. Dit proces heeft ons gebracht tot waar we nu zijn. Een ploeg die na de winterstop wekelijks top presteert. Ook wanneer we geen mooi voetbal spelen zijn we in staat om wedstrijden te winnen met goed voetbal.
Niets anders dan complimenten voor alle spelers en de technische staf. Iedereen heeft zich maximaal ingezet om dit resultaat te bereiken.