Excelsior’31 3 – WVF 2
(verslag door Jord Jansen)
Opstelling:
Petrit Krasnikofski (k), Jacco Vis, Simon Kool (Barnd Hammer), Jord Jansen, Mathay Kahraman, Jeroen Dangremond (Lourens Smids), Gerald Harbers, Tom Lankamp, Theun Brandriet, Dick-Jan Goorman (Matthijs Boerman).
Zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma. Het tweede elftal van WVF was de tegenstander. We zouden ons een goede dienst bewijzen door te winnen van een van de directe concurrenten.

We begonnen de eerste helft erg goed. Er werd goed gecombineerd, de rust aan de bal bewaard en de linies stonden kort op elkaar. WVF had veel moeite om bij onze goal te komen. We hebben, op een voorzet na, geen kans weggegeven. Aan onze kant werden er wel kansen gecreëerd. Tom was het dichtste bij een goal. Na goed doortikken van Gerald schoot Tom net voorlangs. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon moeizaam. WVF zette ons onder druk en we waren erg onrustig in balbezit. Door de goede organisatie en het willen strijden voor elkaar kreeg WVF amper een kans. We moesten geduld bewaren om een goal te maken. Ongeveer een half uur voor het eindsignaal, nam Theun de hoekschop vanaf rechts. De bal kwam in de kluts en na een tikkie terug schoot Matthijs hem vanaf 16 meter fantastisch tegen het netje. Dit was de bevrijdende goal.

We konden doordrukken en hierdoor viel er veel ruimte achter de verdediging van WVF. Door deze druk werden de duels agressiever van beide kanten. Dit leidde tot een vrije trap op randje 16 voor ons. Matthijs schoot vol in de muur waardoor de bal terug kwam. In de rebound schoot hij de 2-0 binnen en ging het licht bij WVF uit. Voor ons klinkt het gezegde: hard werken wordt beloond. Eindstand 2-0.

Volgende week spelen we om 12.30 uur uit tegen Vroomshoopse Boys 2.