Vleesactie voor betere accommodatie Excelsior’31

Vleesactie voor betere accommodatie Excelsior’31

(bron: weekblad West Twente)

RIJSSEN - Met 1475 leden heeft voetbalvereniging Excelsior31 in zeven jaar tijd het ledenaantal verdubbeld.

De groei van Excelsior heeft dusdanige proporties aangenomen dat de club qua accommodatie in de knel komt te zitten. Met name vormt het aantal kleedkamers een probleem. Zo zit er niets anders op dan dat een aantal voetballers zich om moet kleden in een losse kleedkamerunit.

Ook de capaciteit van de kantine zit aan het plafond, waardoor de club zich genoodzaakt ziet tot een flinke verbouwing. Omdat uitbreiding in verband met de omgeving er niet in zit, wordt de situatie op het sportpark zelf aangepakt.

De oude tribune gaat eraf en om die plek moeten ondergronds zestien nieuwe kleedkamers verrijzen plus een massageruimte en een was- en kledinghok. Bovenop de kleedkamers komt een nieuwe tribune met daarbij een nieuwe businessruimte.

De huidige businessruimte op de eerste verdieping van de kantine verdwijnt en de ruimte wordt aan de kantine toegevoegd, zodat daar ook weer voldoende plek is. De kosten van de hele operatie bedragen een slordige één miljoen euro.

De gemeente staat welwillend tegenover de plannen en heeft ook financiële medewerking toegezegd, maar Excelsior’31 zal zelf ook geld moeten genereren. Daartoe heeft de club een aparte commissie ingesteld, de projectgroep accommodatie.

Naast pr-man Bert Bosschers maken Gerit van Losser, Henk Wolterink, Gertjan Smeijers, Han Aaftink, Albert Wolterink, Hans Wermink en Henny Altena deel uit van de commissie. Altena zit als penningmeester ook in het gewone bestuur van Excelsior, terwijl Wermink daarin bestuurslid sponsorzaken is. ‘Een zware commissie’, noemt Bert Bosschers het.

Met mensen die de juiste contacten en ingangen hebben. De commissie gaat niet alleen op jacht naar subsidies vanuit de provincie en Brussel, maar organiseert zelf ook een aantal wervingsacties. Met de eerste is vorige week een begin gemaakt.

‘We zijn begonnen met een vleesactie’, zegt Bosschers. In samenwerking met een slagerij worden vleespakketten samengesteld die aan de man gebracht gaan worden voor de naderende feestdagen. We roepen de leden van Excelsior op om mee te doen aan de actie en ook benaderen we bedrijven om het vleespakket in het kerstpakket te doen.

Men kan het pakket ook bestellen via de website www.excelsior31.nl. Het inschrijfformulier kan worden ingeleverd in de kantine’, aldus Bosschers die hoopt op een grote deelname. 'Het ligt in onze bedoeling om elke twee maanden een bepaalde actie te houden.'

Met de verbouwing hoopt de club in 2010 te kunnen beginnen.
Kalender icoon dinsdag 25 november 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers