Genemuiden profiteert van offday Excelsior'31 (4-0, samenvatting geplaatst)

Foto bij Genemuiden profiteert van offday Excelsior'31 (4-0, samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Presentatie en interviews door José Nijhof. Hoge beelden met dank aan RTV Oost, lage beelden en montage door Thijs Nieuwenhuis.

88. Job van Dalfsen 4-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis (86. Mitch Stockentree), Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens (57. Dylan Vosskühler), Boy Boeloerditi, Amanuel Isa, Hielke Penterman (57. Gradus Hempenius), Cem Köse, Patrick Gerritsen, Niek Davina

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Wedstrijden tussen SC Genemuiden en Excelsior'31 staan over het algemeen garant voor véél goals en spektakel. Ook zaterdagmiddag duurde het niet lang voordat de bal in het net lag. Jacco Riemens (die vooraf gehuldigd werd voor 250 wedstrijden in het groen-witte shirt) kopte al na vier minuten de bal (uit een hoekschop, genomen door de altijd gevaarlijke Erik Rotman) achter Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier.

De ploeg van trainer Peter Wesselink liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Op het moment dat Excelsior'31 iets beter in de wedstrijd leek te komen scoorde SC Genemuiden de 2-0. Melvin Koetsier wist tweemaal op rij de bal uit het doel te houden maar was kansloos op de derde inzet van Martijn Jansen, die de bal hard en hoog in het doel schoot.

Na rust moest Excelsior'31 uit een ander vaatje tappen. Helemaal omdat er geen serieuze kansen werden gecreëerd. Op het moment dat Peter Wesselink in wilde grijpen (tien minuten na rust) door Gradus Hempenius en Dylan Vosskühler binnen de lijnen te brengen, maakte Martijn Jansen op aangeven van Omar Kavak de 3-0.

Het laatste half uur was er voor Excelsior'31-supporters één om snel te vergeten. Job van Dalfsen gaf zijn invalbeurt nog wat glans door twee minuten voor tijd de 4-0 binnen te schieten. Een dik verdiende overwinning voor SC Genemuiden, dat optimaal profiteerde van de totale offday van Excelsior'31.

Excelsior'31 speelt volgende week zaterdag thuis tegen ASV Dronten. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur.