Ryan Eertink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto bij Ryan Eertink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ryan Eertink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Assistent-coach van Excelsior'31 Ryan Eertink is vanmorgen onderscheiden door burgemeester Arco Hofland. Ryan is daarmee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dat is al ontzettend bijzonder, maar nog opmerkelijker is de primeur die Ryans onderscheiding betekent. Voor het eerst in de geschiedenis van Overijssel is er namelijk iemand met het syndroom van Down geridderd. Landelijk wordt hooguit één man of vrouw met het Down-syndroom jaarlijks onderscheiden. Oftewel: een memorabel moment!

Wij kennen Ryan natuurlijk als de assistent van onze trainers Peter Wesselink en Martijn Beltman, maar Ryan doet veel meer bij Excelsior'31. Hij draait tal van bardiensten en zit bij het zaalvoetbal achter de microfoon waarbij hij ook nog zijn geliefde plaatjes draait. Wat velen niet weten is dat Ryan – naast zijn grote liefde Excelsior'31 én zijn werk bij onder meer brasserie De Stadsboerderij en bij DAC Het Punt – ook op kerkelijk gebied ontzettend actief is. Zo speelt hij in de Schildkerk als organist, na reguliere diensten en tijdens speciale diensten voor mensen met een beperking!

Maar bovenal is Ryan de man die ons doet stralen, die met zijn positivisme licht brengt als we het even somber inzien. In die hoedanigheid is Ryan goud waard voor ons Excelsior’31.

Excelsior'31 feliciteert Ryan en zijn familie van harte met deze onderscheiding!

Excelsior'31 TV schenkt in het Weekjournaal van deze week ruim aandacht aan dit memorabele moment. Later vanavond is er een interview met Ryan Eertink (en voorzitter Harald Eertink) te zien in de uitzending. 

* Bekijk hier alvast de beelden van de onderscheiding, gemaakt door Excelsior'31 TV* Reportage van RTV Oost over de werkzaamheden van Ryan Eertink* Bekijk hier het NOS Journaal van 15.00 uur, vanaf 08.48 minuut

* Klik hier voor een nieuwsbericht van RTV Oost

* Klik hier voor een nieuwsbericht van TC Tubantia

* Klik hier voor een nieuwsbericht van RTL Nieuws
 

Kalender icoon donderdag 26 april 2018 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau