Foto bij Excelsior'31 2 onderuit, Excelsior'31 3 haalt uit

Voor zowel Excelsior'31 2 als Excelsior'31 3 stond gisteren de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Excelsior'31 2 ging onderuit, Excelsior'31 3 haalde uit.

Nipte nederlaag Excelsior'31 2
* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 2 opende het seizoen in de reserve Hoofdklasse tegen de kampioen van vorig seizoen, HHC Hardenberg 2. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Menno Kamphuis, maar HHC-keeper Bram Muis bracht knap redding. Na een half uur spelen kwam Excelsior'31 2 toch op een achterstand. Walter Dias Nsazi was trefzeker. In de tweede helft werd Excelsior'31 2 met name gevaarlijk via dode spelmomenten. HHC Hardenberg had het duel zeker vijf keer kunnen beslissen, maar doelman Mart Nieuwenhuis hield zijn doel schoon met een aantal reddingen in de tweede helft. Kort voor het einde werd het duel nog even gestaakt, maar ook in de absolute slotfase van de wedstrijd werd niet meer gescoord. HHC 2 pakt de eerste 3 punten van het seizoen, Excelsior'31 2 hoopt die punten volgende week te pakken als het op bezoek gaat bij DVS'33.

Excelsior'31 2 - HHC Hardenberg 2 0-1 (0-1)
30. Walter Dias Nzazi 0-1

Opstelling Excelsior'31 2: Mart Nieuwenhuis, Kevin Jansen, Matthijs Seppenwoolde (C), Daan Ligtenberg (Sander Gerritsen), Bram Lier, Niek Averesch, Jasper Veltkamp, Matthijs Boerman (Ronald van den Berg), Hakan Sandikci, Menno Kamphuis en Nick Pijfers (Maarten Baan)

* Bekijk hier beelden van dit duel, gemaakt door Multi-video Rijssen

Excelsior'31 3 overklast DSV'61 2
Na een ongeslagen voorbereiding en een eerste plek in de beker begon Excelsior'31 3 vol vertrouwen aan de eerste competitiewedstrijd. Vanaf het begin af aan werd er meteen vol druk gezet en dit resulteerde in een 0-2 voorsprong binnen 10 minuten. Vervolgens zakte DSV'61 met de hele selectie in en wist Excelsior'31 pas vlak voor rust de doelman van DSV'61 voor de derde keer te verschalken. Na rust ging de druk er weer vol op en scoorde Exelsior'31 3 er lustig op los. Dit resulteerde in een 0-8 voorsprong binnen 70 minuten. In de laatste minuten twintig minuten bleef Exelsior'31 aanvallen maar dit resulteerde niet in doelpunten. Tijdens de gehele wedstrijd stond de verdediging van Exelsior'31 3 als een huis, dus DSV'61 is geen enkel moment gevaarlijk geweest. Volgende week spelen we om half 3 thuis tegen 't Harde, op veld 4.

DSV'61 2 - Excelsior'31 3 0-8 (0-3)
0-1 Sven Jagersma
0-2 Eigen Doelpunt
0-3 Sven Jagersma
0-4 Sven Jagersma
0-5 Yorick Calkhoven
0-6 Dickjan Goorman
0-7 (crazy) Joey Gerritsen Mulkes
0-8 Ronald Brinkman

Opstelling: Frank Beltman, Luuk Beldman ((crazy) Joey Gerritsen Mulkes), Barnd Hammer, Jord Jansen(c), Wouter Dittrich, Hessel Bruins, Lars Voortman, Mathay Kahraman, Ronald Brinkman, Yorick Calkhoven, Sven Jagersma (Dickjan Goorman).