Reserves Excelsior'31-zaal laten opnieuw punten liggen

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal laten opnieuw punten liggen

Samenvatting Excelsior'31 2 - Morado CF 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond heeft het tweede team van Excelsior'31 de thuiswedstrijd tegen concurrent Morado CF met 2-2 gelijk gespeeld. Na een snelle 0-2 achterstand kwam de thuisploeg te laat op  stoom en bleef het op een teleurstellende puntendeling steken.

Doordat het eerste team vrij was deze week en aanvoerder Daan Kreijkes geblesseerd was, waren Tom Kamphuis, Rik Harbers en Gert-Jan Schultink aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Het veelgeplaagde trainersduo Gerald Keizer en Ruud Kreijkes had maar liefst de beschikking over vier wissels. Na de 1-9 nederlaag van vorige week tegen Drienerlo was Excelsior'31 er alles aan gelegen om de punten in Rijssen te houden. Alle goede bedoelingen ten spijt kwam Morado CF toch op een 0-1 voorsprong via een ingestudeerde corner. Bij de 0-2 zagen de verdediging en de sluitpost van Excelsior'31 er andermaal slecht uit.

Na de rust zette Excelsior31 nogmaals een tandje bij en was het wachten op de aansluitingstreffer. Na een aantal minuten scoorde Gert-Jan Schultink de 1-2 uit de rebound. Excelsior'31 zette Morado CF flink onder druk en kreeg kans op kans. Het houtwerk en de keeper van Morado CF stonden echter de gelijkmaker in de weg. Acht minuten voor tijd kwam deze er toch. Met een mooi geplaatst schot was het Jonathan Acis die de 2-2 aantekende.

Hierna bleef Excelsior'31 aandringen en was er maar een ploeg die recht had op de overwinning. De bal wilde er echter niet in en ook Morad CFo kreeg nog kansen in de counter. Al met al zal Excelsior'31 genoegen moeten nemen met een gelijkspel, al schiet het bitter weinig op met een punt in de strijd tegen degradatie.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd. Het reist dan af naar Winterswijk voor de wedstrijd tegen FC Gonemo.