Excelsior'31 2 verliest in laatste minuut, ruime overwinning Excelsior'31 3

Foto bij Excelsior'31 2 verliest in laatste minuut, ruime overwinning Excelsior'31 3

Excelsior'31 2 verliest in laatste minuut bij SDV Barneveld 2

* Verslag met dank aan Mart Nieuwenhuis
Excelsior'31 2 ging als gedeeld koploper op bezoek bij SDV Barneveld 2. Bij winst zou er dus nog een kans zijn op de periodetitel. Excelsior'31 2 kwam al vroeg op achterstand, na 6 minuten spelen. Daarna waren er kansen voor onder meer Jesse Beltman, Menno Kamphuis en Matthijs Seppenwoolde maar het geluk ontbrak in de afwerking. Gelijk na rust scoorde invaller Frank Averesch vanuit een vrije trap de gelijkmaker. Excelsior'31 2 bleef de betere ploeg en verzuimde op voorsprong te komen. In de laatste minuut kreeg Kevin Jansen de bal op de arm waardoor de scheidsrechter een penalty gaf aan SDV Barneveld. Deze werd benut waardoor Excelsior'31 2 haar tweede nederlaag van het seizoen leed. De eerste periodetitel ging naar Hardenberg, want HHC 2 won met 6-3 van Owios 2.

SDV Barneveld 2 - Excelsior'31 2 2-1 (1-0)
6. 1-0
49. 1-1 Frank Averesch
90. 2-1

Opstelling Excelsior'31 2: Tim Paalman, Stijn Beverdam, Matthijs Seppenwoolde, Gerald Pas, Bram Lier (Kevin Jansen), Jesse Beltman, Niek Averesch, Nick Pijfers (Frank Averesch), Mark van Pijkeren, Yilber Haverslag (Sander Gerritsen), Menno Kamphuis

* Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma van de Reserve Hoofdklasse A

* Klik hier voor de samenvatting van het duel, gemaakt door Jan Nijkamp (Multi-video Rijssen)

Excelsior’31 3 wint overtuigend van Oene 2

* Verslag met dank aan Ronald Brinkman
Vandaag moesten de mannen van Gerard ten Berge het opnemen tegen Oene 2. De bezoekers hadden voor aanvang van de wedstrijd 10 punten en namen de 6e plek in bezit. Excelsior’31 3 stond voor de wedstrijd op plek 5 met 12 punten. Voor Excelsior’31 3 was het dus van belang om te winnen, om aansluiting te houden met de top 4. Na het beginsignaal van de scheidsrechter, had Excelsior’31 het betere van het spel. Excelsior’31 speelde met geduld en verdeelde het spel goed. Dit leverde ook gelijk een aantal kansen op voor de 1-0. De eerste kans was voor Sven Jagersma, hij liep goed naar de eerste paal waar de voorzet van Wouter Dittrich ook kwam, maar de keeper van Oene kon deze verwerken tot corner. De eerste goal kwam in de 10e minuut. Een hoekschop van Hessel Bruins werd bij de tweede paal weggelegd waar Sven Jagersma stond. Sven nam de bal aan en schoot op goal. Hij raakte de bal net niet goed, maar bij de tweede paal stond Ronald Brinkman op de juiste plek om de bal de goede richting mee te geven de goal in, 1-0! De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten. Een vrije trap op eigen helft werd snel genomen door Ronald Brinkman. Hij zag Yorick Calkhoven helemaal vrijlopen en hij nam de bal goed mee en schoot hem vervolgens keurig in de korte hoek binnen. Dit was tevens ook gelijk de ruststand en gingen we naar binnen voor een warm bakje thee.

Gerard gaf in de rust aan wel geconcentreerd te blijven, want je weet dat ze moeten komen. Dit probeerden de bezoekers ook een paar keer, maar ze werden niet gevaarlijk. Na een mooie combinatie aan de linkerkant kon Wouter Dittrich naar binnen snijden, kapte zijn man uit en schoot hem keurig met zijn iets mindere voet in de korte hoek, 3-0. Met deze goal zag je de moed langzaam wegzaken bij Oene. Na de 3-0 werd het wat slapper aan de kant van Excelsior’31, vergaten we de score te vergroten en te voetballen. Na een duel op het middenveld waar Barnd Hammer als winnaar uit kwam, was er even kortsluiting bij een speler van Oene. Hij schopte Barnd Hammer na en de scheids kon niks anders doen dan een rode kaart geven. Na de rode kaart werd er nog eenmaal gescoord. Na een goede individuele actie van Lars Voortman aan de rechterkant waarbij hij twee man voorbijging. Hij zag op zijn beurt Sven Jagersma helemaal vrij staan bij de tweede paal en hij kopte deze uitstekend in. Al met al een terechte overwinning van Excelsior’31 3 en het houdt hierbij de aansluiting bij de bovenste ploegen. Volgende week spelen we weer een belangrijke wedstrijd in Zwolle. Onze tegenstander is dan ZAC, deze ploeg staat op de vierde plek.

Excelsior’31 3 – Oene 2 4-0 (2-0)
1-0 Ronald Brinkman
2-0 Yorick Calkhoven
3-0 Wouter Dittrich
4-0 Sven Jagersma

Opstelling Excelsior’31 3: Frank Beltman, Lars Voortman, Barnd Hammer, Jord Jansen ©, Wouter Dittrich, Ronald van de Berg, Hessel Bruins, Yorick Calkhoven, Ronald Brinkman (Robert Harbers), Sven Jagersma, Maarten Baan