Tandem Ezafzafi-Boeloerditi leidt Excelsior'31 naar overwinning op DUNO (1-3)

Foto bij Tandem Ezafzafi-Boeloerditi leidt Excelsior'31 naar overwinning op DUNO (1-3)

65. Shapoul Ali 1-3 (penalty)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy, Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Boy Boeloerditi (85. Carlos Lopes Macedo), Hakim Ezafzafi (70. Cem Köse), Jasper Groothuis (75. Tom Smoes)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Nadat ACV vorige week de eerste periodetitel in de wacht sleepte begon vandaag de tweede periode in de Hoofdklasse B. Excelsior'31 ging op bezoek bij DUNO in Doorwerth, een ploeg met veel oud-profs, waaronder Civard Sprockel, Joey Godee en Purrel Fränkel in de basis. Bij Excelsior'31 keerde Joost Krijns terug in de basis, hij lag er een aantal weken uit vanwege een kuitblessure. Hij nam de positie over van Amanuel Isa centraal in de verdediging.

De eerste twintig minuten waren voor de thuisploeg. Excelsior'31 kwam er haast niet aan te pas en de Gelderlanders kregen drie goede mogelijkheden voor de openingstreffer. Na een kleine twintig minuten spelen schoot Excelsior'31 voor het eerst op doel. Hakim Ezafzafi ontving de bal van Boy Boeloerditi en schoot de bal van zo'n twintig meter laag in het doel, 0-1. Een doelpunt uit het niets.

Daarna namen de Rijssenaren het heft in handen. Michel Gerritsen Mulkes stuurde Boy Boeloerditi weg na een half uur spelen. Boy Boeloerditi, oog in oog met voormalig Go Ahead Eagles-doelman Patrick ter Mate, zag in zijn ooghoek dat Hakim Ezafzafi ook mee liep en hij kon de bal simpel binnentikken, 0-2.

Voor rust moest Excelsior'31 eigenlijk nog uitlopen naar 0-3, Jasper Groothuis kreeg na goed storen een uitgelegen mogelijkheid om de derde Rijssense treffer te maken, maar oog in oog met Patrick ter Mate was de doelman de baas. Ruststand 0-2.

Vijf minuten na rust zorgde het tandem Boeloerditi/Ezafzafi wederom voor een treffer. Hakim Ezafzafi had een goede individuele actie in huis aan de linkerkant en leverde een uitstekende voorzet af op Boy Boeloerditi, die de 0-3 maakte.

DUNO zette nog alles op alles om terug te komen in de wedstrijd. In de 65e minuut kreeg het een penalty na een overtreding van Pim ten Have in het strafschopgebied. Shapoul Ali faalde niet, 1-3.

In de slotfase kreeg Excelsior'31 nog goede mogelijkheden om uit te lopen naar een hogere score, maar onder meer Hielke Penterman en Tom Smoes kwam en niet tot scoren. In de laatste minuut raakte invaller Cem Köse nog de lat.

Excelsior'31 boekt een goede overwinning in een lastige uitwedstrijd. De ploeg van trainer Peter Wesselink blijft bovenin meedoen en staat nu op de vierde plek met twee punten achterstand op koploper ACV. Volgende week zaterdag staat er wederom een mooi affiche op het programma. Excelsior'31 speelt dan thuis tegen Berkum, aanvang 14.30 uur.

Kalender icoon zaterdag 17 november 2018 20:16 / Het eerste