Excelsior'31 2 boekt ruime overwinning op VVOG 2 (6-2)

Foto bij Excelsior'31 2 boekt ruime overwinning op VVOG 2 (6-2)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 begon tegen VVOG 2 met zeven spelers in de basis vanuit het eerste elftal. Dat toont aan hoe groot de selectie momenteel is bij het eerste elftal en hoe moeilijk het dan is voor tweede elftaltrainer Daniël Holtman om doordeweeks op de training zijn team voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. Excelsior'31 2 moest het doen zonder centrale verdediger Matthijs Seppenwoolde, die twee wedstrijden schorsing kreeg na de rode kaart van vorige week.

Excelsior'31 2 begon uitstekend aan het duel tegen VVOG 2. Jurriaan Seppenwoolde scoorde al na vijf minuten de 1-0, hij kon binnen schieten na een afgeslagen vrije trap. Niet veel later werd het zelfs 2-0, Jesse Beltman omspeelde de keeper van VVOG en kon de bal in een leeg doel schuiven.

De thuisploeg leek door te drukken en al voor rust uit te willen lopen naar een hoge score, maar in plaats van 3-0 werd het 2-1.

VVOG 2 had dus grootse plannen voor de tweede helft, maar die konden na een minuut spelen al de prullenbak in. Stijn Beverdam kwam als rechtsback door op links en gaf de bal aan Jasper Veltkamp die verwoestend binnenschoot, 3-1, en daarna maakte hij ook de 4-1. Toen leek de wedstrijd wel beslist.

Toch deed VVOG weer iets terug, het werd 4-2. Yilber Haverslag en Ronald van den Berg maakten in de slotfase het feest compleet door de 5-2 en 6-2 aan te tekenen. Wederom een ruime thuisoverwinning voor Excelsior'31 2. Het staat nu derde op de ranglijst met 3 punten achterstand op koploper HHC Hardenberg 2.

Excelsior'31 2 heeft nog twee uitwedstrijden op het programma staan voor de winterstop. Volgende week wacht AZSV 2 en die week erna gaat het voor de beker nog op bezoek bij DSVD 2 in Deurningen.

Excelsior'31 2 - VVOG 2 6-2 (2-1)
5. Jurriaan Seppenwoolde 1-0
13. Jesse Beltman 2-0