Excelsior'31 2 sleept in slotfase drie punten uit het vuur in Hardenberg

Foto bij Excelsior'31 2 sleept in slotfase drie punten uit het vuur in Hardenberg

* Foto boven: Bulderfotografie, klik hier voor de volledige fotoreportage

* Verslag met dank aan Mart Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 ging zaterdag op bezoek in Hardenberg voor de topper tegen HHC. De thuisploeg was voor het duel de koploper in de Reserve Hoofdklasse, Excelsior'31 2 heeft twee punten minder en stond derde.

In de eerste helft kreeg Excelsior'31 2 een goede kans via Yilber Haverslag, hij schoot echter op de paal. Even later werd een doelpunt van HHC 2 afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam de thuisploeg wel op een 1-0 voorsprong, een vrije trap viel via een Rijssens been in het net.

Na rust leek Excelsior'31 2 een strafschop te krijgen, maar de scheidsrechter besloot een indirecte vrije trap te geven. Deze werd naast geschoten door Niek Davina. Toch kwam Excelsior'31 2 weer op gelijke hoogte. Jurriaan Seppenwoolde pompte een kwartier voor tijd de bal van iets meer dan 30 meter het strafschopgebied in en deze viel, met een beetje hulp van de wind, in het doel, 1-1.

In de slotfase sleepte Excelsior'31 2 via een kopbal van Mark van Pijkeren drie punten uit het vuur, 1-2. Het was een groot feest voor de dug-out van Excelsior'31 2.

Daarna hield Excelsior'31 2 stand en het pakt daardoor drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Ook AZSV 2 won, dat daardoor nu de koppositie heeft overgenomen. Excelsior'31 2 volgt op een punt en HHC Hardenberg 2 op twee punten. Het blijft dus een enorm spannende competitie. Ook in de periode doet Excelsior'31 2 goede zaken, het staat daarin nu bovenaan!

Volgende week weer een thuisduel, op De Koerbelt is dan DVS'33 2 de tegenstander om 11.30 uur.

HHC Hardenberg 2 - Excelsior'31 2 1-2 (1-0)