Externe scouting: Wat zijn de spelregels?

Foto bij Externe scouting: Wat zijn de spelregels?

Externe scouting: Wat zijn de spelregels?

De afgelopen maanden en de komende maanden zijn / worden jeugdspelers van onze vereniging uitgenodigd door een Betaald Voetbal Organisatie (B.V.O.) om een trainingsstage te volgen. Onze jeugdspelers van de selectieteams spelen allemaal op een hoog niveau en staan daardoor wekelijks 'in the picture' bij scouts van de B.V.O.’s. En daar zij wij als Excelsior'31 natuurlijk best trots op!

Wij willen hierbij graag nog even de spelregels voor de ouders van onze jeugdspelers op een rijtje zetten, indien hun kind uitgenodigd wordt voor een trainingsstage.

Wanneer deelname van een jeugdspeler aan trainingen en/of niet-bindende wedstrijden bij een B.V.O. of een andere amateurvereniging gewenst is, is er een verplicht informatietraject vastgesteld door de KNVB. De voetbalbond geeft de volgende richtlijnen (zie ook de interne bepalingen zoals in ons Huishoudelijk Regelement hierover zijn vastgesteld):

- De B.V.O. of amateurvereniging die een jeugdspeler van Excelsior'31 uitnodigt, informeert de HO van Excelsior'31 vooraf over de aard en omvang van de stageactiviteiten.

- Na het verstrekken van deze informatie mag de B.V.O. of de amateurvereniging pas een jeugdspeler van Excelsior'31 officieel uitnodigen voor stageactiviteiten.

Excelsior'31 hanteert altijd bovenstaande richtlijnen bij het uitnodigen van jeugdspelers van andere clubs voor trainingen en/of wedstrijden. Helaas zijn er nog steeds (incidenteel) B.V.O.'s, die zich niet houden aan deze richtlijnen van de Bond en gebruik maken van zgn. 'eigen beleid'. Dit geeft bij uitgenodigde jeugdspelers en hun ouders van onze vereniging jammer genoeg een verkeerd beeld van hoe een B.V.O. hoort te handelen bij externe scouting. Excelsior'31 houdt zich in ieder geval aan de spelregels en dit bevordert de transparantie bij externe scouting van jeugdspelers.

Wilt u meer informatie over hoe te handelen bij externe scouting, dan kunt u contact opnemen met onze Hoofd Jeugd Opleidingen, Marcel Borkent. 

Technische Commissie Excelsior'31

Kalender icoon maandag 25 februari 2019 11:56 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers