Excelsior'31 2 uitgeschakeld in bekertoernooi na nederlaag tegen Enter Vooruit 2

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde zaterdag in de 1/8 finale van het KNVB Districtsbekertoernooi thuis tegen Enter Vooruit 2. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een grote kans op de openingstreffer. Matthijs Boerman kwam door en schoot de bal snoeihard op de paal. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd waren de beste kansen voor Excelsior'31 2. Jesse Beltman kopte net naast en ook Yilber Haverslag kon de bal niet binnen schieten vanuit een kansrijke positie.

Na rust kwam Enter Vooruit 2 op voorsprong vanuit een hoekschop, 0-1. In het vervolg van de tweede helft ging Excelsior'31 2 op jacht naar de gelijkmaker, maar Enter Vooruit had het verdedigend uitstkend voor elkaar. Het loerde zelf op de counter en kreeg een aantal mogelijkheden op de 0-2. Tot de laatste seconde bleef het spannend. Matthijs Boerman was nog dichtbij een treffer in blessuretijd, maar het bleef bij 0-1. Voor Excelsior'31 2 zit het bekertoernooi erop, Enter Vooruit 2 gaat door naar de kwartfinale.

Excelsior'31 2 - Enter Vooruit 2 0-1 (0-0)
51. 0-1

Opstelling Excelsior'31 2: Tim Paalman, Stijn Beverdam, Matthijs Seppenwoolde, Jurriaan Seppenwoolde, Sander Gerritsen (70. Bram Lier), Jesse Beltman, Mark van Pijkeren, Matthijs Boerman, Frank Averesch, Maarten Baan, Yilber Haverslag (70. Ronald van den Berg)

Kalender icoon zaterdag 2 maart 2019 17:23 / Algemeen