Jeugdopleiding Excelsior’31 gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding

Foto bij Jeugdopleiding Excelsior’31 gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding

Jeugdopleiding Excelsior’31 gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding

De jeugdopleiding van Excelsior’31 is door de KNVB opnieuw gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding. Daarmee maakt Excelsior’31 deel uit van select gezelschap. In Nederland zijn er slechts 33 amateurverenigingen (van de bijna 2100 veldvereniging) die dezelfde certificering hebben. In Overijssel heeft alleen HHC Hardenberg een regionale certificering. Een behaalde status blijft voor amateurverenigingen drie jaar geldig.

Het laten certificeren van de jeugdopleiding is verplicht voor alle betaald voetbal organisaties (BVO) én voor amateurverenigingen die met hun eerste elftal in de 2e of 3e divisie spelen. Certificeren kan op drie niveaus: internationaal (o.a. Vitesse en Ajax ), nationaal (o.a. FC Groningen en ADO Den Haag), regionaal (naast Excelsior’31 o.a. de BVO’s van Willem II en FC Eindhoven) én lokaal. (o.a. Quick’20 en HSC’21)

Kwaliteit & Performance Programma
Een opleidingscertificaat kan behaald worden door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma dat de KNVB in samenwerking met NMC Bright (organisatieadviesbureau met een focus op de sportbranche) biedt. Alle 26 jeugdopleidingen uit het betaald voetbal hebben deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma. In het amateurvoetbal zijn dat ondertussen meer dan 90 deelnemende amateurverenigingen. Daarvan zijn op dit moment 70 verenigingen gecertificeerd; 33 als Regionale Jeugdopleiding en 37 als Lokale Jeugdopleiding. Voor de overige amateurclubs is het controle-en verificatieonderzoek (audit) nog niet afgerond.

Het doel van de certificering is om de jeugdopleidingen bij voetbalclubs structureel te verbeteren en te ontwikkelen. Dit wordt gedaan door de gehele opleiding via een audit-programma op niet minder dan 64 verschillende punten door te lichten en te benoemen waar er voor de club kansen liggen. Het resultaat van de audit bepaalt welke kwalificatie de KNVB de jeugdopleiding van de betreffende vereniging toekent. De beoordeling van jeugdopleidingen en de adviezen die daaruit volgen, worden gedaan door technisch jeugdcoördinatoren en deskundigen van binnen en buiten de voetbalsport. Het doel van het programma is om het totale voetballandschap in de breedte te ontwikkelen.

De certificering als Regionale Jeugdopleiding past goed bij Excelsior'31. Het doel is om met de jeugdselecties minimaal op 3e divisieniveau te spelen. Excelsior'31 JO19-1 speelt, net als het JO15-1 team in de 3e divisie. Excelsior'31 JO13-1 promoveerde vorig seizoen als kampioen naar de 2e divisie en dingt in deze competitie momenteel mee om promotie na de 1e divisie. Excelsior’31 JO17-1 is actief in de 4e divisie. Excelsior’31 is trots dat het bij al deze elftallen een trainer aan het roer heeft die in het bezit is van een UEFA-B Licentie.

Komende zaterdag, voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal tegen DETO Twenterand, zal het certificaat overhandigd worden. 

Kalender icoon donderdag 14 maart 2019 21:02 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau