Excelsior'31 3 wint overtuigend bij Be Quick'28 2 (0-3)

Foto bij Excelsior'31 3 wint overtuigend bij Be Quick'28 2 (0-3)

* Verslag met dank aan Luuk Beldman

Na twee vrije weken moest Excelsior'31 3 zaterdag aantreden tegen het altijd lastige Be Quick '28 2 uit Zwolle, voor Be Quick was de titel nog in zicht, daar wou Excelsior'31 3 dus even verandering in brengen.

Opstelling Excelsior'31 3: Frank Beltman; Luuk Beldman, Barnd Hammer, Jord Jansen, Joey Gerritsen Mulkes; Lars Voortman, Ronald van de Berg, Mathay Kahraman, Sander Gerritsen; Ronald Brinkman en Matthijs Zandvoort

Om 12:00 klonk het fluitsignaal voor de aftrap in Zwolle. Be Quick ging zoals verwacht vol in de aanval, maar Excelsior'31 3 hield keurig stand. Na enkele minuten voetballen kreeg Excelsior'31 3 een corner en daar was de 0-1 al! Sander kopte de bal keurig binnen na een corner van Ronald. Be Quick ging opzoek naar de 1-1 maar ze werden niet gevaarlijk voor rust. De meeste mensen dachten dat het rust was, maar toen kreeg Excelsior'31 3 nog een vrije trap. Ronald nam de vrije trap en vervolgens schoot Matthijs de rebound erin! Excelsior ging dus rusten met een 0-2 voorsprong.

De tweede helft was het de taak om stand te houden, Be Quick deed direct een paar wissels maar de verdediging van de Rijssenaren raakten niet onder de indruk. Excelsior'31 3 kreeg een vrije trap en Ronald stond weer achter de bal, hij gaf de bal voor en Mathay kopte hem binnen, het was dus 0-3. De wedstrijd liep zo tot het einde en er gebeurde niet veel meer, een mooie 3-0 winst voor Excelsior 31 3.

Al met al een keurige wedstrijd en de drie punten gingen mee naar Rijssen. Volgende week komt de koploper, Berkum 4, om 14.30 uur op bezoek.