Excelsior'31 3 verliest thuis nipt van KHC 2 (0-1)

Foto bij Excelsior'31 3 verliest thuis nipt van KHC 2 (0-1)

Na alle drie de bekerwedstrijden winnend te hebben afgesloten stond zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was het gepromoveerde KHC 2 uit Kampen. Er werd om half 3 afgetrapt op het sportpark De Koerbelt waar alles aanwezig was voor een mooie middag. De zon scheen, veld 4 lag er goed bij en na het eerste fluitsignaal werd fel begonnen aan de wedstrijd door Excelsior’31 3 en dit resulteerde in een aantal goede kansen. Deze kansen werden echter niet gepromoveerd tot doelpunten en KHC was een aantal keer gevaarlijk in de counter. Na goede 20 minuten gespeeld te hebben wist KHC uit een counter de 0-1 tegen te touwen te werken. De wedstrijd golfde op en neer en waar Excelsior’31 3 het betere van het spel had, was het KHC met de beste kansen. Waar Excelsior’31 3 niet wist te scoren, was het Tim Paalman die goed zijn mannetje stond en voorkwam dat KHC verder uitliep.

De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste helft, want ook in de tweede helft had Excelsior’31 3 veelvuldig balbezit en was het KHC die telkens gevaarlijk counterde. Bij Excelsior’31 3 ontbrak zowel de goede steekbal en de scherpte voor het doel. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd een verdediger van KHC afgevoerd met een ambulance, nadat hij hard een bal in zijn gezicht had gekregen. Namens Excelsior'31 3 heel veel beterschap toegewenst! Excelsior’31 3 probeerde de laatste paar minuten de stand nog wel gelijk te trekken, maar de pogingen waren tevergeefs. Dit resulteerde in de teleurstellende eindstand van 0-1. Waar Excelsior'31 3 gebrand was om de overwinningsreeks door te trekken naar de competitie, lukte dit helaas niet.

Opstelling Excelsior'31 3: Tim Paalman, Luuk Beldman (Barnd Hammer), Jord Jansen, Brent Jansen, Jesper Jansen, Hessel Bruins (Sven Brinks), Lars Nijeboer, Joey Gerritsen-Mulkes (Bart Getkate), Mathay Kahraman, Matthijs Zandvoort, Ronald Brinkman.