Excelsior'31 3 ruimschoots langs Oranje Nassau 3 (5-2)

Foto bij Excelsior'31 3 ruimschoots langs Oranje Nassau 3 (5-2)

* Verslag met dank aan Sven Brinks
Zaterdag 5 oktober stond alweer de derde competitiewedstrijd van Excelsior'31 3 op het programma. Oranje Nassau 3 kwam op bezoek en om 14:30 klonk het eerste fluitsignaal op sportpark De Koerbelt. Er werd gekozen voor een aanvallende tactiek, namelijk de tegenstander vastzetten en proberen zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Excelsior'31 3 was zo gefocust om snel op voorsprong te komen, dat het veldspel vrij slordig was. Zo kwamen de eindpasses meestal niet aan en werden de kansen die Excelsior'31 3 kreeg niet verzilverd in een doelpunt. Na 40 minuten gespeeld te hebben, werd dan toch de ban gebroken en schoot Ronald Brinkman een penalty rechtsboven in het doel.

Excelsior'31 3 begon feller aan de tweede helft en dat resulteerde gelijk in de 2-0. Matthijs Boerman schoot in de 48e minuut rustig de bal in het doel, nadat Jord Jansen via een bal door de lucht hem alleen voor de keeper zette. Nog geen drie minuten later was het alweer raak. Matthijs Boerman gaf een vrije trap voor op de jarige Luuk Beldman, die vervolgens de bal voor gaf en Mathay Kahraman kopte hem er uiteindelijk in. Vanaf dit moment leek de wedstrijd gespeeld te zijn, maar dat was het zeker niet.

Excelsior'31 3 speelde nog steeds niet goed en begon opnieuw slordig te voetballen. Oranje Nassau 3 kwam hierdoor onnodig terug in de wedstrijd doordat zij twee knappe ballen in de kruising schoten, de stand was dus alweer 3-2. Hierop volgden een aantal spannende minuten met kansen van beide kanten, maar Excelsior'31 3 wist hier het beste mee om te gaan want in de 85e minuut schoot Ronald Brinkman, door een assist van Jord Jansen, de verlossende 4-2 tegen de touwen. De laatste paar minuten werden de ruimtes steeds groter en wist Excelsior'31 3 nog één keer te scoren. Mathay Kahraman stuurde Sven Brinks met een fraaie dieptebal weg, die vervolgens een een-tweetje met Ronald Brinkman aanging en de bal in de goal tikte.

Excelsior'31 3 wint dus haar tweede competitieduel. Volgende week speelt Excelsior’31 3 uit in Zwolle tegen ZAC 2, aftrap om 12:45.

Excelsior'31 3 - Oranje Nassau 3  5-2 (1-0)
40. Ronald Brinkman (penalty) 1-0
48. Matthijs Boerman 2-0
51. Mathay Kahraman 3-0