Excelsior'31 2 lijdt in Hardenberg eerste competitienederlaag (3-2)

Foto bij Excelsior'31 2 lijdt in Hardenberg eerste competitienederlaag (3-2)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg 2. Een mooie test voor de ploeg van trainer Daniel Holtman, dat voor deze wedstrijd bovenaan stond met de volle buit uit de eerste vier wedstrijden.

Beide teams kregen kansen in de beginfase en het was een mooie gelijkopgaande strijd. De thuisploeg kwam na iets minder dan een half uur gespeeld te hebben op een 1-0 voorsprong middels een rake kopbal. Drie minuten later was het alweer gelijk. Een hoekschop van Bram Lier viel in een keer binnen, 1-1.

Na rust was een grote kans voor Matthijs Boerman op de 1-2, maar hij schoot via de keeper en de paal niet raak. De thuisploeg scoorde daarna wel, middels een hard en laag schot van zo'n 16 meter, 2-1. Toch werd het weer gelijk. Na een vrije trap schoot een HHC-speler de bal in eigen doel, 2-2. In een spannende slotfase kwam Excelsior'31 2 nog goed weg met een bal op de paal. Toch scoorde HHC Hardenberg 2 nog de winnende. In blessuretijd werd een hoekschop bij de tweede paal binnengekopt, 3-2. Een zure nederlaag voor Excelsior'31 2, maar de wedstrijd was het voorbeeld van hoe een wedstrijd in de reserve Hoofdklasse moet zijn. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren en een mooie pot voetbal op de mat hebben gelegd.

Volgende week opnieuw een mooie wedstrijd voor Excelsior'31 2. Dan komt DVS'33 2 op bezoek op De Koerbelt. Aanvang 11.30 uur.

HHC Hardenberg 2 - Excelsior'31 2 3-2 (1-1)
1-0
1-1 Bram Lier
2-1
2-2 e.d.
3-2

Opstelling Excelsior'31 2: Tim Paalman, Bram Lier, Sander Gerritsen (Kevin Jansen), Matthijs Seppenwoolde, Jurriaan Seppenwoolde, Jesse Beltman, Lars Nijeboer, Maarten Pluimers, Mark van Pijkeren (Philip van Horssen), Yilber Haverslag en Matthijs Boerman.

* Klik hier voor de stand, de uitslagen en het programma in de reserve Hoofdklasse

* De beelden van de goals (via twitter):

Veld 5 is beelden van de wedstrijd! Hier de goals: @excelsior312 pic.twitter.com/jfABtoAAd9