Foto bij Excelsior'31 2 mag handen dichtknijpen met gelijkspel tegen SDV Barneveld 2 (1-1)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde zaterdag thuis tegen SDV Barneveld 2. De Rijssenaren staan bij de kopgroep, de bezoekers hadden vijf punten minder en staan onderin de middenmoot.

Al snel kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Mark van Pijkeren scoorde uit een vrije trap. Daarna was het SDV Barneveld dat goede mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Echter was het Excelsior'31-doelman Luuk Oude Lansink die de thuisploeg op de been hield met een aantal uitstekende reddingen. Vlak voor rust kreeg Excelsior'31 2 de tweede goede mogelijkheid in de wedstrijd, Jurriaan Seppenwoolde kon de bal echter net niet binnen tikken.

Na rust probeerde Excelsior'31 2 de tweede treffer te maken en bleef SDV Barneveld 2 gevaarlijk in de counter. De bezoekers kregen opnieuw goede kansen maar hadden het vizier niet op scherp. Het was eigenlijk een wonder dat het nog 1-0 stond na iets meer dan een uur voetballen. Onder meer Luuk Oude Lansink had een goede redding (een op een) in huis waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Twee minuten voor tijd kreeg SDV Barneveld dan toch waar het recht op had. De gelijkmaker. Een vrije trap ging onder alles en iedereen door het doel in, 1-1. In een spannende slotfase kon het nog beide kanten op, maar met een gelijkspel moet Excelsior'31 2 gezien de kansenverhouding tevreden zijn deze middag.

Excelsior'31 2 speelt komende zaterdag uit tegen koploper AZSV 2, zij hebben momenteel drie punten meer dan de Rijssenaren.

Excelsior'31 2 - SDV Barneveld 1-1 (1-0)
3. Mark van Pijkeren 1-0
88. 1-1

Opstelling Excelsior'31 2: Luuk Oude Lansink, Kevin Jansen, Matthijs Seppenwoolde, Jurriaan Seppenwoolde, Sander Gerritsen (46. Bram Lier), Jesse Beltman, Lars Nijeboer, Maarten Pluimers (60. Nevin ter Steege), Mark van Pijkeren, Yilber Haverslag (60. Matthijs Boerman), Maarten Baan