Excelsior'31 3 scoort er lustig op los tegen Berkum 4 (7-2)

Foto bij Excelsior'31 3 scoort er lustig op los tegen Berkum 4 (7-2)

* Verslag met dank aan Frank Beltman

Zaterdag 23 november stond er voor Excelsior’31 3 een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was deze keer Berkum 4. De opdracht was duidelijk: 3 punten pakken.

Om 14:30 werd de eerste trap tegen de bal gegeven. Het eerste kwartier moest Excelsior’31 3 proberen om onder de druk van Berkum uit te voetballen. Dat lukte aardig. Excelsior'31 3 creëerde daardoor ook een aantal kansen maar deze werden helaas niet verzilverd. Na 20 minuten was de brilstand van het scorebord. Door een miscommunicatie achterin bij de verdedigers en keeper van Excelsior'31 werd de bal niet goed weggewerkt en kon Berkum de 0-1 op het scorebord zetten. Na een goede bal van Jord kon Ronald in de 30e minuut de 1-1 maken. Hij faalde niet. 5 min later schoot Frank de bal naar voren op Ronald. De bal viel achter de verdediging van Berkum en Ronald kon zo doorlopen en de 2-1 op het scorebord zetten.

In de 55e minuut was de spelhervatting van Frank iets te snel waardoor Berkum de bal kon overnemen en de 2-2 kon maken. In minuut 68 werd er gescoord door Excelsior. Mathay was de gelukkige, die de 3-2 mocht aantekenen. Nog geen minuut later stond de 4-2 alweer op het scorebord. Na goed druk zetten van Mathay, onderschepte hij de bal en kon hem breed leggen op Ronald. Ronald faalde wederom niet en mocht een hattrick noteren. De 85ste minuut was aangebroken en Ronald scoorde opnieuw: 5-2. Excelsior bleef maar gaan en zo liet Berkum toe dat er in de 88e minuut de 6-2 op het scorebord kwam. Doelpuntenmaker was deze keer Bart Getkate. Laatstgenoemde wist in de 90ste minuut ook zijn tweede treffer van de middag te maken. Een 7-2 eindstand dus.

De 3 punten bleven in Rijssen op De Koerbelt. Zaterdag 30 November speelt Excelsior’31 3 een uitwedstrijd om 12:45 in Swifterbant. De tegenstander is dan Swift’64.

Opstelling Excelsior'31 3: Frank Beltman, Jesper Jansen, Brent Jansen (Thomas Rosman), Luuk Beldman, Lars Voortman (Barnd Hammer), Joey Gerritsen Mulkes, Jord Jansen©, Sven Brinks, Mathay Kahraman, Ronald Brinkman en Matthijs Zandvoort (Bart Getkate)