Excelsior'31 3 pakt drie punten in Flevoland (1-2)

Foto bij Excelsior'31 3 pakt drie punten in Flevoland (1-2)

* Verslag met dank aan Barnd Hammer

Zaterdag 30 november stond er voor Excelsior’31 3 de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was deze keer Swift’64 2 uit Swifterbant. De overwinning van vorige week smaakt naar meer, dus daar werd vanaf de eerste minuut vol voor gestreden.

Het eerste kwartier waren er kansen aan beide kanten, maar uiteindelijk was het Excelsior’31 3 dat het eerste doelpunt maakte. Na een klein half uur werd het 0-1 voor Excelsior'31 3. Nadat een voorzet voorbijging aan de tweede paal pikte Matthijs Zandvoort hem op en die wist Ronald Brinkman te bereiken die hem vervolgens uit de draai binnenschoot. De 0-2 werd ook gemaakt door Ronald Brinkman, die een op maat gegeven voorzet van Mathay Kahraman tegen de touwen wist te koppen. Hierdoor gingen we met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in.

Excelsior’31 3 begon slordig in de tweede helft, dat mede kwam door het hoge druk zetten van Swift’64 2. Een kwartier na rust werd het 1-2 uit een counter na een hoekschop van Excelsior’31 3. Na de 1-2 werd het nog een lastige wedstrijd voor Excelsior’31 3. Er waren kansen aan beide kanten, maar uiteindelijk wist Excelsior’31 3 de 1-2 over de streep te trekken. De drie punten gingen mee naar Rijssen en hierdoor werd de lange terugreis een stuk plezieriger!

Opstelling Excelsior'31 3: Frank Beltman, Jesper Jansen, Barnd Hammer, Luuk Beldman, Brent Jansen Joey Gerritsen Mulkes (Thore Slinkman), Jord Jansen©, Sven Brinks (Gabriel Koriya), Mathay Kahraman, Ronald Brinkman en Matthijs Zandvoort