Excelsior'31 2 verliest in extremis van DETO Twenterand 2 (2-3)

Foto bij Excelsior'31 2 verliest in extremis van DETO Twenterand 2 (2-3)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen DETO Twenterand 2. De bezoekers kregen al vrij snel in de wedstrijd een strafschop, na hands van Jurriaan Seppenwoolde. De speler van DETO Twenterand schoot de bal hard in de kruising, 0-1. Even later leek het zelfs 0-2 te worden, maar dit doelpunt werd afgekeurd na een overtreding op Excelsior'31-doelman Tim Paalman.

Na 19 minuten spelen werd het duel gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Gelukkig was er een 'fitte' rapporteur aanwezig die de wedstrijd uit kon fluiten. Na een pauze van zo'n tien minuten, maakte Matthijs Boerman in het tweede deel van de eerste helft de gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van Lucas van Beek en Kevin Janssen, 1-1.

Maarten Baan had aan het eind van de eerste helft en aan het begin van de tweede helft enkele kansen op een Rijssense voorsprong, maar hij kon de bal niet in het net krijgen. Dat lukte Matthijs Boerman even later wel, hij stond ineens oog in oog met de keeper na een lange bal en schoof de bal uiteindelijk in een leeg doel binnen, 2-1. Even later had Maarten Baan nog een kans op de 3-1, maar het was niet de middag van de spits van Excelsior'31 2.

DETO 2 bleef ook gevaarlijk, Tim Paalman kon redding brengen op een grote kans. Even later werd hij wel gepasseerd, een hoekschop werd binnengekopt, 2-2. DETO 2 had het geloof dat er nog meer in het vat zat. Jurriaan Seppenwoolde voorkwam de 2-3 en ook een doelpunt van de ploeg uit Vriezenveen werd nog afgekeurd. Excelsior'31 2 was dus al meerdere keren gewaarschuwd, maar de 2-3 viel dan alsnog. Een voorzet werd op fenomale wijze binnengekopt door de spits van DETO. Heerlijk voor DETO 2 om met zo'n doelpunt de wedstrijd te winnen en natuurlijk ontzettend zuur voor de Rijssenaren om in de laatste minuut de wedstrijd alsnog te verliezen.

Excelsior'31 2 speelt nog twee uitduels voor de winterstop, volgende week zaterdag speelt het de uitwedstrijd in de competitie tegen VVOG 2 (aanvang 11.45 uur) en een week later gaat het voor de districtsbeker op bezoek bij DOS'37 2 (aanvang 12.45 uur).

Excelsior'31 2 - DETO Twenterand 2 2-3 (1-1)