Excelsior'31 3 speelt gelijk tegen Oene 2 (1-1)

Foto bij Excelsior'31 3 speelt gelijk tegen Oene 2 (1-1)

Excelsior'31 3 speelt gelijk tegen Oene 2 (1-1)

* Verslag met dank aan Ronald Brinkman

Om 14.30 uur werd er afgetrapt voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. We namen het op tegen Oene 2. Zij stonden voorgaand aan deze wedstrijd op plek 10 met 7 punten. Trainer Gerard ten Berge gaf al in de bespreking aan dat het geen makkelijk potje zou worden, omdat ze veel wedstrijden maar nipt hadden verloren.

De mannen uit Oene waren hier niet naartoe gekomen om te gaan voetballen. Elk moment waar ze de bal lang konden geven deden ze dat ook en proberen vervolgens de tweede ballen te winnen. De resulteerde ook tot de 0-1. De nummer 10 passeerde drie mensen van ons en schoot de bal op goal. In eerste instantie redde Frank Beltman erg knap op deze inzet, maar vervolgens kon de spits van Oene de bal zo intikken.

Na dit moment haalde Oene alles uit de kast om ons uit de wedstrijd te halen. De duels werden harder en de wedstrijd werd wat grimmiger. Bij een vrije trap aan de zijkant die werd genomen door Jord Jansen, kreeg Barnd Hammer een harde elleboog op zijn kaak, maar die werd niet gezien door de scheids. Dit was wel het moment dat Excelsior’31 3 ook feller werd en dit resulteerde ook tot de 1-1. Na een goed aangesneden voorzet van Sander Gerritsen kon Matthijs Zandvoort bij de tweede paal de bal inkoppen. Hij kopte de bal over de keeper in de verre hoek! 1-1 was tevens ook direct de ruststand.

Excelsior’31 3 bleef na rust geduldig voetballen om door de muur heen te komen die Oene had gebouwd. We creëerden een aantal kansen uit de voorzetten van de zijkant, maar we konden de trekker niet overhalen. Grootste kans in de tweede helft was voor Mathay Kahraman, maar zijn kopbal ging net aan de verkeerde kant langs de paal. De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand. Excelsior’31 3 had meer verdiend. 

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop, dit zal een bekerwedstrijd zijn. We spelen om 12:00 uur in Oosterwolde tegen VSCO 2, zij zitten ook in de competitie bij ons en de vorige ontmoeting eindige in 0-0. Hopelijk kunnen we deze wedstrijd wel winnen en kunnen we met een fijn gevoel de winterstop in.

Excelsior’31 3 – Oene 2 1-1 (1-1)
1-0 Oene
1-1 Matthijs Zandvoort

Opstelling Excelsior'31 3: Frank Beltman, Sander Gerritsen, Luuk Beldman, Barnd Hammer, Jesper Jansen, Jord Jansen, Joey Gerritsen Mulkes, Sven Brinks, Mathay Kahraman, Ronald Brinkman Matthijs Zandvoort (65’ Bart Getkate)

Kalender icoon zondag 8 december 2019 14:55 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers