Foto bij Excelsior'31 3 uitgeschakeld in bekertoernooi na spektakelstuk tegen VSCO'61 2 (4-3)

* Verslag met dank aan Mathay Kahraman

Vandaag was het doel voor Excelsior'31 3 om in het bekertoernooi te overwinteren en door te gaan naar de derde ronde. Om dit te voltooien moest er uit gewonnen worden van het stugge VSCO'61 2. VSCO is een bekende tegenstander voor het derde, een aantal weken terug werd het 0-0 op het hoofdveld van De Koerbelt.

Excelsior'31 3 kreeg ik het begin een hele grote kans via Mathay, maar hij scoorde niet 1 op 1 met de keeper. Een paar minuten later viel ongelukkig door een fout achterin de 1-0 voor VSCO. De bal werd keurig van een meter of 25 over Frank geschoten. Tien minuten later lag de 2-0 er ook al in. Door een goede vrije trap kon de spits van VSCO de bal vrij inkoppen. De 3-0 viel niet veel later. Na een goede combinatie maakte een aanvaller van VSCO de 3-0. Gelukkig deed Excelsior'31 nog iets terug voordat het zou gaan rusten. De 3-1 werd gemaakt door Ronald, na een goede lange bal van Jesper. Vlak daarna werd de 3-2 gemaakt door een schot van Jord die over de keeper in de goal terecht kwam. De laatste actie voor rust kwam van VSCO. Nadat de bal op de paal werd geschoten, kwam er een andere speler van VSCO aan de bal en Frank probeerde hem te stoppen maar raakte hem ongelukkig. Een penalty. En dat niet alleen ook nog een rode kaart voor Frank. Gelukkig had de scheidsrechter snel door dat dit een te zware straf was en voerde een VAR moment uit: geen rood maar geel. De spits mocht aanleggen van 11 meter en schoot de bal binnen: een 4-2 achterstand voor Excelsior'31 3. Dit was tevens de ruststand.

Na rust begon Excelsior'31 3 goed. Het was lastig om door de muur van spelers van VSCO te voetballen, maar uiteindelijk viel de 4-3 door een goede voorzet van Barnd waardoor Mathay hem gemakkelijk kon intikken. Dit bleek tevens de eindstand. De Rijssenaren hadden nog genoeg kansen om de gelijkmaker te maken, maar die viel helaas niet. Hierbij stopt het bekeravontuur voor Excelsior'31 3 en gaat het de winterstop in om zich volledig te focussen op de competitie.

Opstelling: Frank, Jesper, Luuk (65' Thore), Barnd, Brent, Jord, Gabriël, Sven (55' Matthijs), Mathay, Ronald, Bart

Kalender icoon zaterdag 14 december 2019 23:34 / Algemeen