Excelsior'31 doet goede zaken met zege bij Ter Leede (1-3)

Foto bij Excelsior'31 doet goede zaken met zege bij Ter Leede (1-3)

* Reactie Vincent Schmidt bij Excelsior'31 TV

* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV

* Reactie Boy Boeloerditi bij Radio 350 Sport (vanaf 34.16min)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Na de 5-0 overwinning van vorige week, thuis tegen VVOG, ging Excelsior'31 met vertrouwen richting Sassenheim voor het uitduel met Ter Leede. Ter Leede pakte na de winterstop pas een punt en ging de laatste twee duels hard onderuit tegen Odin'59 (8-0) en Barendrecht (3-0). Een belangrijk duel voor beide teams, die zo snel mogelijk weg willen uit de gevarenzone boven de nacompetitiestreep.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor Excelsior'31. Ter Leede-doelman Daan Prins verspeelde de bal aan Boy Boeloerditi. Hij speelde de bal af op Hielke Penterman, die net niet goed uit kon halen. Toch was het de thuisploeg die scoorde na vijf minuten uit een omschakeling. Joey van den Berg ging op snelheid langs Joost Krijns en schoot de bal uit een moeilijke hoek op Melvin Koetsier. De rebound was een prooi voor Robert Steemers die uitstekend binnenschoot, 1-0.

Na iets minder dan een kwartier spelen kreeg Excelsior'31 een goede kans op de gelijkmaker. Boy Boeloerditi schoot op doelman Prins en Hakim Ezafzafi schoot de bal in de rebound over het doel. Even later had Prins ook een knappe redding in huis op een kopbal van Boy Boeloerditi, na een goede voorzet van Hakim Ezafzafi. Ook op een schot van Hielke Penterman had de sluitpost een goed antwoord.

Excelsior'31, dat de eerste helft tegen de wind in moest spelen, kreeg dus voor rust al goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Na rust, met de wind mee, werd het al snel gelijk. Hakim Ezafzafi haalde uit van zo'n 18 meter. Doelman Prins was net te laat op de grond om redding te kunnen brengen, 1-1.

Na 65 minuten kwam de goed spelende Dérian Reinders door op de rechterflank na een uitstekende pass van Mirko Zwiers. Reinders zag Excelsior'31-topscorer Hielke Penterman al aan komen lopen en met een pass op maat hoefde Das Phantom alleen zijn voet nog tegen de bal te zetten om de Rijssenaren op voorsprong te schieten, 1-2.

Excelsior'31-verdediger Joost Krijns viel uit met een enkelblessure. Hierdoor kwam Jasper Veltkamp in het veld en schoof Niek Davina een linie terug. Davina kon het duel twintig minuten voor tijd op slot gooien, maar zijn pass bereikte Hielke Penterman net niet. Een doelpunt van Hielke Penterman, na goed doorkoppen van Niek Davina, werd nog ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel.

Toch viel de 1-3 een kwartier voor tijd. Invaller Koray Arslan controleerde de bal en speelde Boy Boeloerditi aan die de bal van zo'n twintig meter snoeihard in de kruising schoot, 1-3. Een fantastisch doelpunt van de man die afgelopen week bekend maakte dat hij komend seizoen terugkeert naar zijn jeugdliefde Voorwaarts Twello.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kan Excelsior'31 maar beter zo snel mogelijk vergeten. Het spel werd rommelig, er werd veel balverlies geleden en het kon van geluk spreken dat het Ter Leede niet terug liet keren in de wedstrijd. De thuisploeg raakte drie keer het aluminium (2x de paal en 1x de lat) en ook Melvin Koetsier moest nog een keer redding brengen.

Op het laatste kwartier na, een terechte overwinning voor Excelsior'31. De ploeg van trainer Peter Wesselink deed goede zaken op de ranglijst. Het stijgt door deze overwinning naar de achtste plek, met 27 punten uit 19 duels. Excelsior'31 heeft nu acht punten voorsprong op de nacompetitieplek (VVSB, plek 14) met een wedstrijd meer gespeeld.

Volgende week zaterdag staat er opnieuw een uitduel op het programma voor Excelsior'31. Dan is om 14.30 uur DVS'33 de tegenstander in Ermelo, de nieuwe club van trainer Peter Wesselink voor komend seizoen.

Ter Leede - Excelsior'31 1-3 (1-0)
5. Robert Steemers 1-0
51. Hakim Ezafzafi 1-1
66. Hielke Penterman 1-2
75. Boy Boeloerditi 1-3

Gele kaart: Niek Davina

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns (70. Jasper Veltkamp), Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Niek Davina, Dérian Reinders, Hielke Penterman, Jamarro Diks (78. Tom Smoes), Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi (68. Koray Arslan)

Kalender icoon zaterdag 1 februari 2020 20:23 / Het eerste