Excelsior'31 3 wint verdiend van WVF 3 (3-1)

Foto bij Excelsior'31 3 wint verdiend van WVF 3 (3-1)

* Verslag met dank aan Matthijs Zandvoort

Op zaterdag 8 februari 2020 stond voor Excelsior’31 3 de tweede competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Op het hoofdveld werd om 15:00 uur aftrapt, tegenstander was WVF 3. De uitwedstrijd tegen WVF 3 werd met 2-1 verloren en het was dus tijd voor revanche.

In de wedstrijdbespreking werd besproken dat we het WVF in de uitwedstrijd lastig hadden gemaakt op de momenten dat we vol druk gingen zetten. We begonnen dan ook agressief en met druk naar voren aan de wedstrijd. Dit leidde dan ook tot meerdere mogelijkheden, maar de Rijssenaren wisten het netje niet te vinden. Toch ging Excelsior'31 3 met een verdiende voorsprong de rust in. In de 45e minuut wist Jord Jansen, Ronald Brinkman te vinden die de bal keurig langs de keeper schoof, 1-0.

In de rust werd besproken dat we WVF met z’n allen onder druk moesten blijven zetten en dat we beter met de kansen om moesten gaan.

Na rust werden er een aantal wisselingen doorgevoerd waardoor het even zoeken was. Maar iedereen hield zich aan de afspraken en er werd gevochten voor elke meter. Dit leidde in de 58e minuut tot de 2-0 door Matthijs Zandvoort. In de 73e minuut bracht WVF de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te schieten. Gelukkig was de spanning van korte duur, want slecht drie minuten later bracht Laurens Harbers, na een assist van Ronald Brinkman, de marge terug naar twee doelpunten verschil. Excelsior’31 3 wist de wedstrijd verder rustig uit de spelen en de drie punten in Rijssen te houden. Al met al een goede teamprestatie en een dik verdiende overwinning.

Opstelling: Tim Paalman (2e), Jesper, Luuk (55e minuut Stephen Janssen 4e), Barnd, Mert (2e) (45e minuut Sven Brinks), Joey (60e minuut Laurens Harbers 4e), Jord (C), Hessel, Bart, Ronald, Matthijs