Rentree Stefan Maat in zesklapper Excelsior'31 2 bij DVS'33 2 (0-6)

Foto bij Rentree Stefan Maat in zesklapper Excelsior'31 2 bij DVS'33 2 (0-6)

Rentree Stefan Maat in zesklapper Excelsior'31 2 bij DVS'33 2 (0-6)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Het was Excelsior'31 2 voorafgaand aan het uitduel tegen DVS'33 2 nog niet gelukt om punten te pakken in 2020. Tegen DVS'33 2 had trainer Daniël Holtman weer wat meer opties na het blessureleed van de afgelopen weken. Onder meer Stefan Maat sloot aan vanuit het eerste elftal. Hij maakte zijn eerste speelminuten na een knieblessure die hij opliep in het KNVB Bekerduel tegen FC Utrecht. 

De eerste kans in de wedstrijd was voor DVS'33 2. Na balverlies van doelman Luuk Oude Lansink kopte de aanvaller van DVS'33 2 van dichtbij over het doel. Excelsior'31 2 kwam vervolgens op voorsprong. Lars Nijeboer kopte een voorzet van Matthijs Boerman binnen, 0-1. Na iets meer dan een half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Opnieuw was het Matthijs Boerman met de assist en Lars Nijeboer die keurig binnenschoot. Vlak voor rust kon Yilber Haverslag zelfs nog de 0-3 maken, maar DVS'33-doelman Thodorie Velanas kon redding brengen. 

Na rust werd het wel gelijk 0-3. Invaller Mark van Pijkeren kon met zijn eerste balcontact de bal binnentikken nadat Lars Nijeboer op de paal schoot. Vervolgens bracht Excelsior'31-doelman Luuk Oude Lansink twee keer goed redding zodat de 1-3 voorkomen werd. Ook Excelsior'31 2 was twee keer dichtbij een treffer, Jurriaan Seppenwoolde kopte net naast en Lars Nijeboer raakte de lat. 

Lars Nijeboer maakte verderop in de tweede helft zijn derde doelpunt in de wedstrijd. Op aangeven van Tom Smoes werd het 0-4 en had Nijeboer dus zijn hattrick te pakken. De wedstrijd was dus beslist. In de slotfase scoorde Matthijs Boerman nog twee keer, waardoor er een mooie 0-6 einstand op het scorebord stond. Excelsior'31 2 pakt de eerste punten in 2020 en dat geeft vertrouwen richting de derde periode. Komende zaterdag staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. Dan komt titelkandidaat HHC Hardenberg 2 op bezoek op De Koerbelt. Het duel begint om 11.30 uur. Wees welkom!

DVS'33 2 - Excelsior'31 2 0-6 (0-2)
0-1 Lars Nijeboer
0-2 Lars Nijeboer
0-3 Mark van Pijkeren
0-4 Lars Nijeboer
0-5 Matthijs Boerman
0-6 Matthijs Boerman

Opstelling Excelsior'31 2: Luuk Oude Lansink, Lars Voortman, Lucas van Beek, Jurriaan Seppenwoolde, Bram Lier, Stefan Maat, Lars Nijeboer, Tom Smoes, Jesse Beltman, Matthijs Boerman, Yilber Haverslag 

Invallers: Mark van Pijkeren, Nevin ter Steege en Maarten Pluimers

* Klik hier voor de stand, het programma en de uitslagen in de reserve Hoofdklasse

Kalender icoon zondag 9 februari 2020 14:08 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers