Fletcher TOP Toernooi 2020 gaat niet door

Foto bij Fletcher TOP Toernooi 2020 gaat niet door

Fletcher TOP Toernooi 2020 gaat niet door

Na 6 jaar het Fletcher TOP Toernooi georganiseerd te hebben, zal er dit jaar helaas geen editie plaatsvinden. 

De organisatie heeft helaas deze beslissing moeten nemen na een aantal ongunstige ontwikkelingen. Lang is er getwijfeld om een aangepast toernooi te organiseren maar helaas bleek dit niet mogelijk. Het Fletcher TOP Toernooi is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio met aansprekende tegenstanders. Helaas bleek het dit jaar niet mogelijk om een representatief deelnemersveld bij elkaar te krijgen.

Dat er geen passende tegenstanders gevonden zijn heeft een aantal oorzaken. Ten eerste zorgt het divisievoetbal en de bijbehorende KNVB-beker voor een verschuiving van het toernooi naar een ongunstige, vroege, datum (de eerste week van augustus). Hierdoor is het aanbod van potentiële deelnemers sterk geslonken.

Het tweede, misschien wel grootste, probleem is de oprichting van de nieuwe beloftencompetitie. Het schema van deze nieuwe competitie valt voor het Fletcher TOP Toernooi dusdanig ongunstig uit, dat alle uitgenodigde beloftenteams zich af hebben moeten melden. De meeste ploegen die aan deze competitie deelnemen starten pas rondom het toernooi met hun trainingen. 

Begrijpelijk is dat de organisatie ervoor kiest om de naam niet te devalueren met een gehalveerd, aangepast, toernooi en dit jaar verstek laat gaan. 

Uiteraard zal de organisatie richting de toekomst evalueren en hoopt het met een sterker toernooi dan ooit terug te komen. 

Tot ziens! 

Organisatie Fletcher TOP Toernooi

Bekijk hieronder een interview met Art-Jan Dennekamp in het Excelsior'31 TV Weekjournaal met een uitgebreide uitleg waarom het Fletcher TOP Toernooi dit jaar niet door gaat. 

 

Kalender icoon vrijdag 28 februari 2020 13:59 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers