Excelsior'31 laat zich aftroeven door effectief ODIN'59 (3-1)

Foto bij Excelsior'31 laat zich aftroeven door effectief ODIN'59 (3-1)

* Reactie Hielke Penterman bij Excelsior'31 TV

* Reactie Hakim Ezafzafi bij Radio 350 (vanaf 37.37min)

* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV

* Wedstrijdverslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Na een vrij (carnavals)weekend speelde Excelsior'31 zaterdag de uitwedstrijd tegen ODIN'59. De ploeg uit Heemskerk staat tweede op de ranglijst, met zes punten achterstand op koploper Sparta Nijkerk. Het kampioenschap is dus nog in zicht. Excelsior'31 won onlangs drie duels op rij en verloor twee weken terug thuis tegen DOVO waardoor het weer met beide benen op de grond staat. Voor de wedstrijd stond Excelsior'31 op de achtste plek op de ranglijst. Toch zal het de komende weken zeker nog een aantal punten moeten bijschrijven om weg te blijven uit de gevarenzone, want het staat enorm dicht bij elkaar in het rechterrijtje van de Derde Divisie.

Excelsior'31 liep in de wedstrijd tegen ODIN'59 gelijk achter de feiten aan. Vincent Schmidt kreeg de bal niet goed weg en schoot de bal tegen een speler van ODIN'59 op in het strafschopgebied. Lars Roekel stond op de goede plek om daarvan te profiteren en schoot de bal in het doel, 1-0 na slechts 50 seconden op de klok.

Een flinke domper, maar de ploeg van trainer Peter Wesselink herstelde zich daarna knap en kwam steeds beter in de wedstrijd. Jamarro Diks was met een schot van afstand dichtbij de gelijkmaker, maar de bal vloog net langs de kruising.

Excelsior'31 liet zien dat het voetballend zeker niet minder was dan de nummer twee van de ranglijst. Na iets minder dan een half uur werd Hielke Penterman weggestuurd door Jamarro Diks. Penterman bleef rustig oog in oog met ODIN'59-doelman Joost Meendering en schoot de bal prima binnen, 1-1. Het betekende alweer de twaalfde treffer voor "Das Phantom" in de Derde Divisie.

Toch konden de Rijssenaren niet lang genieten van de verdiende gelijkmaker. Drie minuten na de gelijkmaker kwam Sietse Brandsma het strafschopgebied binnen en schoot de bal in de lange hoek, 2-1 voor de thuisploeg.

Voor rust kreeg Hielke Penterman nog een grote kans op een nieuwe gelijkmaker, maar doelman Meendering had een fantastische redding in huis waarmee hij zijn ploeg met een 2-1 voorsprong liet rusten.

In het laatste kwartier van de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft had Excelsior'31 het lastig. Het kwam voetballend niet veel verder dan twintig meter voor het doel en ODIN'59 kreeg in die fase de beste mogelijkheden. Dat resulteerde na een uur spelen ook in de 3-1 die viel vanuit een verre inworp. Deze werd niet goed weggewerkt waarna Niels Jager de bal in het net schoot, 3-1.

Daarna leek het duel wel beslist. De eerste kans van Excelsior'31 in de tweede helft viel een kwartier voor tijd. Hielke Penterman kreeg een goede mogelijkheid op aangeven van Mirko Zwiers maar wederom was doelman Meendering een sta in de weg. Ook Jamarro Diks kreeg nog twee goede kansen op een doelpunt, maar het lukte Excelsior'31 niet om verder terug te komen in de wedstrijd. De uitstekende scheidsrechter Martijn Vos floot na twee minuten blessuretijd voor het einde waardoor Excelsior'31 met lege handen teruggaat naar Rijssen.

Excelsior'31 speelde ODIN'59 in de kaart vanmiddag. Het was voetballend zeker niet minder dan ODIN'59 maar het gaf de doelpunten te makkelijk weg. Het had moeite om kansen te creëren tegen een goed georganiseerd ODIN'59, dat door deze overwinning in het spoor blijft van koploper Sparta Nijkerk (dat vanmiddag met 0-1 won bij DVS'33).

Excelsior'31 ziet GOES (na een punt tegen ONS Sneek) en Jong Almere City FC (wint bij DOVO) over zich heen gaan op de ranglijst waardoor het nu tiende staat. VVSB won zaterdagavond van SteDoCo (3-2) waardoor het gat met de nacompetitieplek (plek 14) momenteel vijf punten is, in de wetenschap dat VVSB nog een wedstrijd in te halen heeft. Het blijft dus razend spannend in het rechterrijtje van de Derde Divisie.

Zaterdag wacht voor de ploeg van Peter Wesselink een belangrijke zespuntenwedstrijd tegen SteDoCo, dat drie punten minder heeft dan Excelsior'31 op de ranglijst. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur.

ODIN'59 - Excelsior'31 3-1 (2-1)
1. Lars Roekel 1-0
27. Hielke Penterman 1-1
30. Sietse Brandsma 2-1
60. Niels Jager 3-1

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering, Lars Boekel, Milo Cremers, Mart Willemse, Sietse Brandsma (88. Jurjen Dikker), Ahmed Al Mahdi (67. Thom de Vries), Nicky Eekhout, Koen Tros, Niels Jager, Dustin Mijnders (77. Daan Driever) en Jim Hulleman

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (63. Stefan Maat), Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Niek Davina, Dérian Reinders, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi (86. Koray Arslan), Jamarro Diks

Gele kaarten: Milo Cremers (ODIN'59) en Niek Davina (Excelsior'31).