(Lieve Louis!) Excelsior'31 3 wint jaarlijkse oefenwedstrijd tegen Hellendoorn 2 (5-1)

Foto bij (Lieve Louis!) Excelsior'31 3 wint jaarlijkse oefenwedstrijd tegen Hellendoorn 2 (5-1)

(Lieve Louis!) Excelsior'31 3 wint jaarlijkse oefenwedstrijd tegen Hellendoorn 2 (5-1)

* Wedstrijdverslag Hellendoorn 2 - Excelsior'31 3 met dank aan trainer Gerard ten Berge

It's the eye of the tiger, it's the thrill of the fight
Risin' up to the challenge of our rival
And the last known survivor stalks his prey in the night
And he's watchin' us all with the eye of the tiger

Lieve Louis, Alles paletti? Hier gaat het lekker. Ik ben nog steeds trainert van het derde. Gisteren vroeg Lucky Luke mij of ik jou nog wel eens schrijf en ik bedacht me dat het inderdaad hoog tijd wordt voor een mooi briefje.

Louis, gisteren stond de jaarlijkse oefenwedstrijd tegen Hellendoorn 2 op het programm. Hellendoorn 2 is een serieus getraind team met een echte trainert. Ja, een hele echte trainert namelijk onze eigen Sjonnie Peeters. Sjonnie is een man van de KNVB, van de diploma’s, van de cursus, van het boekje, van het white board en van de regeltjes. Moeiteloos schudt hij de meest moeilijke voetbaltermen als kantelen, schakelen, doordekken en hoog druk zetten uit zijn mouw. Hij laat de jongens wekelijks voor de rust spelen als Barcelona en na de rust als Juventus. Iedere wedstrijd weer krijgt iedere individuele spelert minstens 7 opdrachten mee….. veelal tegenstrijdig aan die van zijn medespelerts. Tijdens de wedstrijden worden de opdrachten zorgvuldig gemonitord door zijn assistenten en daar waar nodig worden ze aangevuld met nieuwe opdrachten, geniaal uitgetekend in een heleboel lijnen op zijn mini white board. En dat zag je goed terug in de wedstrijd….

Louis, bij ons in het derde daarentegen zijn de spelers iedere week weer blij dat ze mogen voetballen. Deze week kregen ze welgeteld twee opdrachten mee en dat was de tegenstandert niet laten voetballen en de eerste twee kansen gewoon scoren. Niet meer en niet minder en ik moet je ook eerlijk zeggen Louis, dat is maximaal voor deze groep. De spanningsboog tijdens de wedstrijdbespreking is ongeveer 2 minuten en in de rust is dat zelfs nog minder. Het is dan ook belangrijk die beperkte tijd maximaal te gebruiken en dat lukt precies met twee opdrachten.

Vandaag Louis deden er drie spelers van het tweede bij ons mee en daar wordt deze week nog even serieus over gesproken met Daniel. Mark had een petje op in de wedstrijdbespreking en Mert droeg witte voetbalschoenen. Ik ben al meer dan 2 jaar vrij duidelijk over dat soort dingen. Voetbalschoenen zijn zwart en petjes is zoooo jaren 80. Toen ik Mark vroeg welke kleur voetbalschoenen hij had, vertelde hij trots dat hij drie paar had. Twee met een onbestemde kleur en een paar zwarte. Je begrijpt wel dat hij die zwarte droeg tijdens de wedstrijd. Jesse was de enige normale van het tweede maar die traint dan ook al het hele jaar bij ons mee.

Louis, de jongens hebben de opdracht prima uitgevoerd. In iets meer dan 20 minuten stonden we met 2-0 voor door doelpunten van Bart en onze knuffelbeer Ronnie Ronald die altijd veelvuldig scoort in oefen- en bekerwedstrijden. Uiteindelijk werd het 5-1 door nog een doelpunt van Ronnie Ronald op aangeven van Mark, een ED’je van Hellendoorn en een doelpunt van Mert op aangeven van Jesse. Sjonnie was ongekend stil na de wedstrijd en kwam niet verder dan: “We hebben veel geleerd vandaag” en “Ik heb verschillende dingen geprobeerd vandaag”. Ik moet zeggen, het was mij niet opgevallen want wij hadden steeds de bal….

Weet je Louis, ik vind het altijd fijn als de zon begint te schijnen en er wat meer publiek komt. Vaak gaat dat gepaard met een aantal pilotenbrilletjes langs de lijn en je ziet de jongens dan opleven. Het geeft ze een boost en het zelfvertrouwen groeit zichtbaar. Vandaag al stonden de eerste pilotenbrilletjes langs de lijn en ik zeg tegen Joop en Bassie: “Dat hebben ze goed voor elkaar hier in Hellendoorn”. Het bijzondere was echter dat ze steeds maar naar onze dugout keken en zwaaiden. Wat bleek nu, ze kwamen speciaal voor Hesselman en Barend. Mooi toch!? De warming up van Hesselman bestond vervolgens uit wat zenuwachtig heen en weer dribbelen voor de ogen van zijn vriendinnetje. Hihi, helemaal van slag. Het zelfvertrouwen van Barend steeg tot grote hoogtes. Daar waar hij wekelijks wordt afgemaakt vanwege zijn mislukte hakjes, poortte hij nu de tegenstandert op vernederende wijze. Echt heel lelijk. Ik ben bang dat het nog wel even duurt voordat hij weer met de beide beentjes op de grond staat. Ik voel een opdracht voor de volgende wedstrijden aankomen…

Al met al Louis, was het een nuttige oefenwedstrijd. Het zelfvertrouwen is opgekrikt en we staan er goed voor de komende wedstrijden. En natuurlijk is het ook fijn dat Sjonnie nog iets van ons heeft opgestoken. 

Louis, groet van mij, ook aan Truus!

Er zit een 5 in de klok
Het is weer tijd voor een slok
Want met de 5 in de klok, dan gaan we drinken

Kalender icoon zondag 1 maart 2020 12:39 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers