Excelsior'31 biedt goed tegenstand tegen FC Twente (3-1)

Foto bij Excelsior'31 biedt goed tegenstand tegen FC Twente (3-1)

* Reactie Jurjan Wouda bij Excelsior'31 TV

* Reactie Vincent Schmidt bij 1Twente

* Klik hier voor een aantal foto's, met dank aan Gerard Nieuwenhuis

* Wedstrijdverslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde vrijdagavond een oefenduel in De Grolsch Veste tegen FC Twente. Het duel vond plaats achter gesloten deuren en was niet toegankelijk voor publiek.

De kijkers naar de livestream zagen dat Excelsior'31 de eerste mogelijkheid in de wedstrijd kreeg na vijf minuten spelen. Frank Gerritsen Mulkes probeerde het van afstand, maar FC Twente-doelman De Lange kon redding brengen.

Daarna kreeg FC Twente serieuze kansen om de score te openen. Vaclav Cerny was twee keer dicht bij een treffer. In de 20e minuut was het Niek Davina die met een sliding het eerste doelpunt voorkwam van de nieuwe FC Twente-spits Alexander Jeremejeff.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong na iets meer dan een half uur spelen. Joost Krijns gaf wat ongelukkig een hoekschop weg. Julio Pleguezuelo kopte vervolgens de hoekschop van Gijs Smal binnen, 1-0.

Na rust kwam er een volledig nieuw Excelsior'31 binnen de lijnen. Ook bij FC Twente waren er veel nieuwe gezichten.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam Excelsior'31 op gelijke hoogte. Een hoekschop van Mirko Zwiers werd bij de tweede paal binnengetikt door Hakim Ezafzafi, 1-1.

Excelsior'31 liet zien dat het geen ontzag het voor FC Twente en speelde prima mee in de wedstrijd. Toch kwam de eredivisionist vijf minuten later alweer op voorsprong. Giorgi Aburjania scoorde in de kluts de 2-1.

In de 62e minuut een mooi moment voor Simon Seppenwoolde. De spits, afkomstig uit de jeugd van Excelsior'31, viel in en maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht van FC Twente.

Lazaros Lamprou, de nieuweling bij FC Twente die misschien wel de meeste indruk maakte deze avond, bepaalde door een rake vrije trap de eindstand op 3-1.

Excelsior'31 kan terugkijken op een mooie avond in De Grolsch Veste waarin het prima tegenstand bood tegen een eredivisionist. Zaterdag om 14.00 uur staat de volgende test op het programma. Dan is zaterdag tweedeklasser Quick'20 in Oldenzaal de tegenstander.

FC Twente - Excelsior'31 3-1 (1-0)
36. Julio Pleguezuelo 1-0
55. Hakim Ezafzafi 1-1
60. Giorgi Aburjania 2-1
75. Lazaros Lamprou 3-1

Opstelling FC Twente eerste helft: De Lange, Hilgers, Pleguezuelo, Schenk, Smal, Roemeratoe, Selahi, Bosch, Menig, Jeremejeff (32. Rots), Cerny.

Opstelling FC Twente tweede helft: Van der Gouw, Dennen, Staring, Schenk (62. Seppenwoolde), Oosterwolde, Brama, Zerrouki, Aburjania, Van Leeuwen, Rots en Lamprou.

Opstelling Excelsior'31 eerste helft: Koetsier, M. Gerritsen Mulkes, Krijns, Davina, Schmidt, Leemhuis, Bruinink, Thomas, Diks, Penterman, F. Gerritsen Mulkes (Sandikci)

Opstelling Excelsior'31 tweede helft: Van Zaltbommel, Beverdam, Van Beek, Zwiers, Ten Have, Reinders, Nijeboer, Veltkamp, Overmars, Dias Nzasi, Ezafzafi

Kalender icoon zaterdag 8 augustus 2020 02:16 / Algemeen