Excelsior'31 wint oefenduel van Quick'20 in tropische hitte (0-3)

Foto bij Excelsior'31 wint oefenduel van Quick'20 in tropische hitte (0-3)

* Reactie Lucas van Beek

* Reactie Jurjan Wouda

* Reactie Ryan Snelders (Quick'20)

* Wedstrijdverslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Nadat Excelsior'31 vrijdagavond oefende tegen eredivisionist FC Twente (3-1 nederlaag) stond er zaterdagmiddag om 14.00 uur alweer een wedstrijd op het programma. In Oldenzaal was zaterdag tweedeklasser Quick'20 de tegenstander. Bij Quick'20 een bekend gezicht in de gelederen. Ryan Snelders keerde afgelopen terug op het oude nest. De verdediger vertrok deze zomer na één seizoen bij Excelsior'31 te hebben gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld in 3x 30 minuten. Na 45 minuten kwam er een nieuw team bij Excelsior'31 binnen de lijnen, alleen Melvin Koetsier, Pim ten Have en Vincent Schmidt bleven staan.

De eerste mogelijkheden in de tropische hitte (het was zo'n 35 graden) waren voor de bezoekers. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Excelsior'31 op voorsprong. Niels Leemhuis liet zijn klasse zien en had een briljante pass in huis op Jamarro Diks, die overtuigend raak schoot in de lange hoek, 0-1.

De 0-2 viel een kwartier daarna. Walter Dias Nzasi hield de bal goed bij zich en zag dat Hakim Ezafzafi vrij stond. Ezafzafi krulde de bal in de verre hoek, de doelman van de thuisploeg was kansloos. Voor Ezafzafi alweer zijn tweede treffer in twee dagen, ook in De Grolsch Veste was de goalgetter trefzeker.

Ook de andere goalgetter in de selectie liet in Oldenzaal van zich spreken. Hielke Penterman stond weer eens op de goede plek en hakte de bal in het doel na een pass op maat van de mee opgekomen Stijn Beverdam, 0-3.

In blessuretijd was Desney Bruinink nog dicht bij een vierde treffer voor Excelsior'31, maar hij schoot in vrijstaande positie snoeihard op de lat.

Een prima oefenzege voor Excelsior'31 onder tropische omstandigheden. Trainer Jurjan Wouda kan terugkijken op twee nuttige oefenwedstrijden en kan vooruitkijken op opnieuw een interessante week in de voorbereiding. Dinsdagavond om 20.00 uur is zaterdag tweedeklasse Hulzense Boys de tegenstander in Rijssen en zaterdag speelt het om 14.30 uur tegen competitiegenoot DVS'33. Het toegangsbeleid voor publiek tijdens deze wedstrijd is hier te lezen.

Quick'20 - Excelsior'31 0-3
15. Jamarro Diks 0-1
31. Hakim Ezafzafi 0-2
71. Hielke Penterman 0-3

Opstelling Excelsior'31 eerste drie kwartier: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Niek Davina, Pim ten Have, Vincent Schmidt, Dérian Reinders, Jasper Veltkamp, Niels Leemhuis, Hakim Ezafzafi, Walter Dias Nzasi, Jamarro Diks

Opstelling Excelsior'31 tweede drie kwartier: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (88. Niels Leemhuis), Lucas van Beek, Pim ten Have, Vincent Schmidt, Lars Nijeboer, Desney Bruinink, Michel Gerritsen Mulkes, Hakan Sandikci (68. Frank Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Sander Thomas

Kalender icoon zondag 9 augustus 2020 16:09 / Het eerste