Excelsior'31 2 wint doelpuntenfestijn in Zwolle (3-4)

Foto bij Excelsior'31 2 wint doelpuntenfestijn in Zwolle (3-4)

* Verslag met dank aan Philip van Horssen

Excelsior'31 2 won vorige week de eerste bekerwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys 2. Zaterdag speelde het tweede elftal tegen SVI 2. De warming-up vond plaats in een wolkbreuk; de een stond te schuilen in de dug-out, de ander maakte zijn spieren gereed voor de aanstaande collisie met het altijd hardnekkige SVI. Na deze grijze, wat het weer betreft, maar scherpe warming-up, gaf de scheidsrechter het fluitsignaal om de wedstrijd te beginnen.

Al in de tiende minuut wist Sven Jagersma het net te vinden na een goede afronding op de ronduit geweldige assist van Philip van Horssen. Ook in de 25e minuut wist, de in bloedvorm verkerende, Sven Jagersma het doel te treffen. In de 42e minuut slaagde nota bene verdediger Jesper Jansen erin om de voorsprong uit te breiden naar 0-3. Vlak voor rust scoorde SVI uit de afvallende bal een toevalstreffer en maakte daarmee de stand 1-3.

De eerste helft was overduidelijk in het voordeel van de Excelsioren met het goede voetbal van achteruit; echter sloeg het solide samenspel na rust snel om in “lange halen, snel thuis”. Zo werd het in de zeventigste minuut ook 2-3 na een treffer van de Zwollenaren. Na het doelpunt werd het spel van Excelsior er niet beter op. Het gestaag aanvallen van SVI leidde, ondanks het taaie verdedigen van Excelsior, zo nu en dan tot penibele situaties. Toch maakte Matthijs Boerman de 2-4 na een assist van de goed invallende Ricardo Klaver. Al snel kwam er een antwoord van SVI met een pegel in de rechterbovenhoek vanuit een afvallende bal na een corner. Uiteindelijk wist Excelsior de 3-4 winst over de streep te trekken.

Zaterdag speelt Excelsior'31 2 uit tegen ASC'62 2, dat is de laatste wedstrijd in de bekerpoule.

Opstelling Excelsior'31 2: Tim Paalman, Kevin Jansen, Brent Jansen, Mathay Kahraman, Jesper Jansen, Jord Jansen, Philip van Horssen, Jesse Baan, Ronald Brinkman, Matthijs Boerman, Sven Jagersma. Invallers: Casper Baan, Ricardo Klaver, Ismael Kaya.

Kalender icoon zondag 6 september 2020 12:18 / Algemeen