Excelsior'31 O23 in slotfase onderuit bij ONS Sneek (2-1)

Foto bij Excelsior'31 O23 in slotfase onderuit bij ONS Sneek (2-1)

* Verslag met dank aan Mart Nieuwenhuis

Excelsior'31 O23 komt dit seizoen uit in de landelijke tweede divisie voor O23-teams. Dit is een competitie met acht teams. Het eerste half jaar wordt er een complete competitie van veertien wedstrijden tegen onder 23-teams (uit de regio) gespeeld. Onder meer HHC Hardenberg, HSC’21 en Urk zullen onze tegenstanders zijn. De bovenste twee teams promoveren naar de eerste divisie en de onderste twee teams degraderen naar de derde divisie. Na de winterstop zal er opnieuw een complete competitie afgewerkt worden.

Excelsior'31 O23 trapte de competitie af met een uitwedstrijd tegen ONS Sneek O23. In de eerste helft had Excelsior'31 O23 het betere van het spel. Lars Spijkerman was twee keer dicht bij een treffer, maar de keeper van ONS Sneek hield zijn doel schoon.

Na rust werd ONS Sneek sterker en ging het spel op en neer. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. Chiel Visser scoorde voor ONS Sneek O23. Nog geen twee minuten later lag de gelijkmaker al in het net. Invaller Mitchel Brugts tikte een goede voorzet bij de tweede paal binnen, 1-1.

In de slotfase kwam ONS Sneek toch weer op voorsprong, 2-1. Tristan Boersma was trefzeker. Een domper voor de ploeg uit Rijssen. Toch kreeg Excelsior'31 O23 nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de keeper van ONS Sneek kon de bal nog net op tijd wegtikken waardoor Excelsior'31 in de rebound niet kon profiteren.

Excelsior'31 O23 begint het seizoen met een nederlaag in een wedstrijd waarin het meer had verdiend. Zaterdag staat er een thuisduel op het programma. Om 11.45 uur trapt Excelsior'31 O23 dan af tegen DZC'68 O23.

Opstelling Excelsior'31 O23: Mart Nieuwenhuis, Nevin ter Steege, Lucas van Beek, Matthijs Seppenwoolde, Bram Lier, Jesse Beltman, Lars Nijeboer, Emilio Solino Overmars (50. Mitchel Brugts), Lars Spijkerman, Frank Gerritsen Mulkes (60. Jurn Nijhuis), Hakan Sandikci (85. Sven Brinks).

Kalender icoon zondag 6 september 2020 11:47 / Algemeen