Oefenzege Excelsior'31 op Alcides (3-0)

Foto bij Oefenzege Excelsior'31 op Alcides (3-0)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde dinsdagavond een oefenduel tegen zondag hoofdklasser Alcides uit Meppel. Bij Excelsior'31 kregen de basisspelers van afgelopen zaterdag rust. De spelers die de afgelopen weken wat minder speelden konden daardoor minuten maken.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Excelsior'31 een penalty na een overtreding op Frank Gerritsen Mulkes. Walter Dias Nzasi faalde niet en scoorde de 1-0. Na iets minder dan een half uur spelen werd Walter Dias Nzasi de diepte in gestuurd door Joost Krijns. Dias Nzasi zag Hielke Penterman klaar staan om in te tikken, 2-0. Vlak voor rust maakte Hielke Penterman zijn tweede doelpunt van de avond, dit keer op aangeven van Hakan Sandikci, 3-0.

Na rust was er weinig spektakel te beleven op De Koerbelt. Alcides kreeg een grote kans op de 3-1, maar Anthony van Zaltbommel was alert en hield zijn doel deze avond schoon. Lars Spijkerman (een speler uit het O23-team) die afgelopen zomer de overstap maakte van De Zweef naar Excelsior'31, kreeg als debutant nog een goede kans op een vierde treffer maar hij kwam net een teenlengte te kort om te scoren. Het bleef bij 3-0.

Komende zaterdag speelt Excelsior'31 de Overijsselse Derby in de Derde Divisie tegen Staphorst. Aanvang op De Koerbelt in Rijssen is om 14.30 uur.

Excelsior'31 - Alcides 3-0 (3-0)
17. Walter Dias Nzasi (strafschop) 1-0
26. Hielke Penterman 2-0
39. Hielke Penterman 3-0

Opstelling Excelsior'31: Anthony van Zaltbommel, Stijn Beverdam, Joost Krijns, Lucas van Beek (70. Pim ten Have), Lars Nijeboer, Michel Gerritsen Mukes, Desney Bruinink, Hielke Penterman (46. Emilio Solino Overmars), Walter Dias Nzasi, Frank Gerritsen Mulkes (70. Lars Spijkerman), Hakan Sandikci (70. Jasper Veltkamp)

Kalender icoon woensdag 16 september 2020 01:01 / Het eerste