Excelsior'31 O23 kansloos op bezoek bij HSC'21 O23 (4-0)

Foto bij Excelsior'31 O23 kansloos op bezoek bij HSC'21 O23 (4-0)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 O23 ging zaterdagavond op bezoek bij HSC'21 O23. Na twee nipte nederlagen voor de ploeg van trainer Denny van Gaal tegen ONS Sneek (1-2) en DZC'68 (2-3) opnieuw een mooie uitdaging in de Tweede Divisie voor onder 23 teams.

In de eerste helft kreeg HSC'21 de beste kansen. Een schot van dichtbij werd gekeerd door Excelsior'31-doelman Mart Nieuwenhuis. Even later bracht de lat redding voor de Rijssenaren. Excelsior'31 kreeg op slag van rust de eerste mogelijkheid in de wedstrijd. Een omhaal van Frank Gerritsen Mulkes ging net over het doel.

Na rust was het de thuisploeg dat dicteerde en het niveauverschil tot uiting bracht in een aantal uitstekende doelpunten. Cas Menzing maakte aan het begin van de tweede helft de 1-0, Gergely Viola maakte even later de tweede goal voor de thuisploeg waarmee de wedstrijd beslist was. In de slotfase probeerde Excelsior'31 O23 het nog met een ander spelsysteem met drie mensen achterop. HSC'21-spelers Menzing en Viola maakten hun tweede doelpunt van de middag en dus de 3-0 en de 4-0.

4-0 werd de eindstand en dat was een terechte uitslag gezien het spelbeeld. HSC'21 O23 speelde een goede wedstrijd en Excelsior'31 was aanvallend onmachtig deze avond. Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 O23 thuis tegen HHC Hardenberg O23, aanvang 11.45 uur.

Opstelling Excelsior'31 O23: Mart Nieuwenhuis, Maarten Pluimers, Matthijs Seppenwoolde, Lucas van Beek, Bram Lier, Jesse Beltman, Lars Nijeboer, Mark van Pijkeren, Lars Spijkerman, Frank Gerritsen Mulkes en Hakan Sandikci

Kalender icoon zondag 20 september 2020 12:05 / Algemeen