Excelsior'31 2 wint eerste competitiewedstrijd (1-3)

Foto bij Excelsior'31 2 wint eerste competitiewedstrijd (1-3)

Na drie oefenwedstrijden en drie partijen in de beker was het dan eindelijk tijd voor ‘het eggie’, de eerste wedstrijd in de competitie. Tegenstander was het Vriezeveense DETO 2. Het belang van de wedstrijd was duidelijk, alleen de overwinning gold. Om 12:45 uur werd afgetrapt op sportpark Het Midden in Vriezenveen.

Er werd scherp begonnen door beide ploegen, met in de eerste minuut direct een gele kaart voor de thuisploeg na een harde tackle op Mathay Kahraman. In de eerste helft was Excelsior’31 de bovenliggende ploeg, maar dit resulteerde niet direct tot echte kansen. Waar DETO meer de fysieke duels opzocht, probeerde Excelsior’31 voetballend tot kansen te komen. Na een aantal pogingen op doel over en weer klonk daar het rustsignaal. De stand was nog steeds 0-0.

Na rust bracht trainer Paulo ten Buuren Daan Slots voor Gerald Pas en Sven Brinks voor Mathay Kahraman, beide jongens bleven met lichte klachten achter in de kleedkamer. Verder bleef de strijdwijze ongewijzigd.

Direct na rust kwam DETO er een aantal keer gevaarlijk uit, waardoor we even wakker geschud werden. Dit leidde tot een aantal goede aanvallen en in de 65e minuut was het raak. Na een goede pass van de ingevallen Jesse Baan, wist Sven Jagersma het koelbloedig af te maken. 0-1

Na de 0-1 ging Excelsior’31 nog vrijer voetballen en meteen na de openingstreffer kreeg Matthijs Boerman een grote kans op de 0-2, maar hij wachtte net iets te lang waardoor de verdediger van DETO er nog tussen kon komen. In de 74e minuut werd het dan wel 0-2. Het was opnieuw Sven Jagersma die het net wist te vinden. Matthijs Boerman werd uitstekend diep gestuurd door Mitchel Brugts, die vervolgens de bal breed legde. Sven hoefde alleen nog maar binnen te tikken. En meteen na de 0-2 ging ook de derde bal van de middag tegen de touwen. Matthijs Boerman faalde oog in oog met de keeper niet en schoof de bal in de verre hoek. Assist kwam van Sven Jagersma na een goede bal van Mitchel Brugts.

In de 85e minuut deed DETO nog wat terug na een slecht verwerkte corner, waardoor de eindstand uitkwam op 1-3.

Al met al een goede eerste competitiewedstrijd. Hopelijk kan hier een vervolg aan gegeven worden volgende week. Dan wacht WHC 2 thuis op de Koerbelt 14:30 uur.

DETO 2 – Excelsior’31 2 1-3 (0-0)
65. 0-1 Sven Jagersma (Jesse Baan)
74. 0-2 Sven Jagersma (Matthijs Boerman)
77. 0-3 Matthijs Boerman (Sven Jagersma)
85. 1-3

Opstelling Excelsior’31 2: Tim Paalman, Kevin Jansen, Gerald Pas (’45. Daan Slots), Ronald Brinkman, Jesper Jansen, Nick Schuitert (’60. Jesse Baan), Mathay Kahraman (’45. Sven Brinks), Jord Jansen, Matthijs Boerman, Mitchel Brugts, Sven Jagersma.

Kalender icoon zondag 20 september 2020 16:59 / Algemeen